Ανακοίνωση FIFA: Απειλεί μέχρι και με αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις


Ανακοίνωση FIFA: Απειλεί μέχρι και με αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις

Με επίσημη τοποθέτησή της, η Επιτροπή Παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ζήτησε άμεσα μέτρα για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προειδοποιώντας για κυρώσεις, έως και πιθανό αποκλεισμό!

Στην τοποθέτηση της, η επιτροπή που έχει υπό την εποπτεία της το φετινό πρωτάθλημα και ελέγχει το σύνολο των δρώμενων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καταδίκασε έντονα τα «πρόσφατα γεγονότα», κάλεσε τους εθνικούς φορείς να δράσουν άμεσα και να βάλουν τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση, δήλωσε ενήμερη για την απόφαση προσωρινής αναστολής του πρωταθλήματος και προειδοποίησε πως η μη λήψη κατάλληλων μέτρων μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον αποκλεισμό της χώρας μας από μέλος της Ένωσης.

Η σχετική ανακοίνωση:

«H επιτροπή της FIFA που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Super League για την σεζόν 2017/2018.

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων, θα υποχρέωνε την FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων μελών της FIFA, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανόμενης και την τιμωρία του μέλους της Ένωσης».