Εκδήλωση για 8η Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – από την Ε.Γ.Ε.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-Παράρτημα Αιγίου, τιμώντας και φέτος την 8η Μαρτίου- ως Ημέρα μνήμης και αποτίμησης των αγώνων και των κατακτήσεων του Γυναικείου Κινήματος, που ξεκίνησαν το 1857 για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ποιότητα ζωής , με σύνθημα: «ψωμί και τριαντάφυλλα», καθώς και ως Ημέρα προβληματισμού και διεκδίκησης νέων αιτημάτων για καλύτερη ζωή, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: « Η 8η Μαρτίου και οι γυναίκες –σύμβολα που έγραψαν ή γράφουν ιστορία», την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, ώρα 9.00μ.μ. στο   Cafe Bar Restaurant REFRAIN (Στράτος Βαρδάκης) Αράτου 1 & Βύρωνος στα Υψηλά Αλώνια Αιγίου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή βιντεοταινιών , με αναφορές στην 8η Μαρτίου και στο νόημα της Παγκόσμιας Ημέρας καθώς και στις Γυναίκες-σύμβολα που τιμήθηκαν με Νόμπελ ή άλλαξαν τον κόσμο προς το καλύτερο με τις δράσεις τους. Θα ακολουθήσει διασκέδαση με τραγούδια, φαγητό και κρασί. Το κάθε άτομο θα πληρώσει ότι παραγγείλει.

Το Γυναικείο Κίνημα στην Ελλάδα από την έναρξη του αγώνα του μέχρι σήμερα έχει πετύχει τη νομική ισότητα των φύλων αλλά εξακολουθεί να αγωνίζεται για την ουσιαστική ισότητα στην καθημερινή ζωή και για την εξάλειψη κάθε προκατάληψης και στερεότυπης αντίληψης που στέκεται εμπόδιο στην ελεύθερη επιλογή της κάθε γυναίκας. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βρίσκει την Ελληνίδα-εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχο- σε δεινή θέση αφού η οικονομική κρίση απειλεί τον περιορισμό των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ή και ακόμη και την κατάργησή τους ενώ το κοινωνικό κράτος αντί να αυξάνει μειώνεται. Με σκοπό την έξοδό μας από την αδράνεια και την παθητικότητα για τη λύση των προβλημάτων μας, θυμόμαστε μέσα από την προβολή των βιντεοταινιών, τους μακροχρόνιους αγώνες του γυναικείου κινήματος, από την ιστορική 8η Μαρτίου 1857 μέχρι σήμερα, για την κατάκτηση της ισότητας στην εργασία, στην οικογένεια και στην κοινωνία και αναδεικνύουμε γυναίκες-σύμβολα για να πάρουμε δύναμη, να συνεχίσουμε τους αγώνες μας για ισότητα των φύλων , για ίσες ευκαιρίες στη ζωή, για τη διαφύλαξη του Κράτους Πρόνοιας και τελικά για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Γυναικών.

Παρακαλούνται τα άτομα που ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην εκδήλωση, να δηλώσουν συμμετοχή απευθείας στο Cafe Bar Restaurant REFRAIN (Βαρδάκης Ευστράτιος Χ.) τηλέφωνο 2691072133 ή στα τηλέφωνα των μελών της Ε.Γ.Ε. Αιγίου 2691025227, 28400.