Πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο η παρουσίαση του βιβλίου του Ηπειρώτη συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας, σε συνεργασία με την Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Αιγίου (Ι.Λ.Ε.Α) και υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΠΑ, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης», με την παρουσίαση του βιβλίου του Ηπειρώτη συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου με τίτλο «ΙΣΑΑΚ ΜΙΖΑΝ, αριθμός βραχίονα 182641».

Την παρουσίαση επιμελήθηκαν η κα Βάνα Μεντεβή και ο κος Κωνσταντίνος Κλάγκος, ενώ σύντομη αναφορά στο εβραϊκό ολοκαύτωμα και στους Εβραίους της Αχαΐας έκανε ο κος Φάνης Ζουρόπουλος.

Την εκδήλωση, η οποία απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, παρακολούθησαν Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. συλλόγων της πόλη μας καθώς επίσης και πλήθος κόσμου τόσο από το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας, όσο και από την Πάτρα. Το ενδιαφέρον του κοινού παρέμεινε αμείωτο μέχρι και το πέρας της εκδήλωσης, με τους συντελεστές της παρουσίασης, να αποδίδουν την λογοτεχνική αξία του βιβλίου, αλλά ταυτόχρονα να παρουσιάζουν πραγματικά γεγονότα από τις φρικαλεότητες που έζησαν οι Εβραίοι, θέτοντας παράλληλα προβληματισμούς ώστε να αποτραπεί η ύπαρξη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον της ανθρωπότητας.