Από Παρασκευή η επιστροφή ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο στους λογαριασμούς των αγροτών

Από αύριο Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, θα ξεκινήσουν να πιστώνονται τα χρήματα της επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου για το 2014 που αφορά 13.000 αγρότες. Οι αγρότες αυτοί «ξέμειναν» από την πληρωμή του ΕΦΚ για το έτος 2014 (ΟΣΔΕ 2015). Επιπλέον, 45.000 δικαιούχοι αγρότες θα λάβουν τις επιστροφές για τον ΕΦΚ πετρελαίου του 2015: σε πρώτη φάση, θα γίνουν οι επιστροφές σε όσους έχουν χρέη στην εφορία (συμψηφισμοί) και στη συνέχεια θα καταβληθούν τα χρήματα των υπόλοιπων αγροτών στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Το ύψος του ποσού που θα καταβληθεί για το 2015 υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ. Βέβαια, η εκκαθάριση ήταν αρχικά ύψους 110 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωνόταν έως τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2015…

Η διαδικασία για την πίστωση στους λογαριασμούς ολοκληρώνεται σήμερα, όπως ανέφεραν στον ΑγροΤύπο στελέχη της υπηρεσίας «Ήφαιστος». Έτσι τα χρήματα θα ξεκινήσουν να φαίνονται από αύριο στους τραπεζικούς λογαρισαμούς των δικαιούχων αγροτών.

Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, ώστε να δουν τα ποσά που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους, επιλέγοντας το έτος και πληκτρολογώντας το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τα τελευταία ψηφία ΑΔΤ.