Η Coca-Cola στοχεύει στην ανακύκλωση του 100% των μπουκαλιών της το 2030

Η Coca-Cola ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συλλέγει και να ανακυκλώνει το ισοδύναμο κάθε μπουκαλιού που πουλά παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Η εταιρεία αναψυκτικών δεσμεύθηκε επίσης να «συνεχίσει να εστιάζει στην ανάπτυξη 100% ανακυκλώσιμων συσκευασιών και στη μείωση της ποσότητας πλαστικού στα μπουκάλια», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Τζέιμς Κουίνσι.

«Πρόκειται για το επόμενο βήμα σε μια ευρύτερη στρατηγική επιχειρηματικότητας με συνείδηση, και όχι μόνο με τον εύκολο τρόπο», πρόσθεσε ο Κουίνσι.

Ωστόσο, το τελευταίο σχέδιο της Coca-Cola έρχεται 11 χρόνια μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι είχε θέσει 100% στόχο ανακύκλωσης για την αμερικανική της αγορά, χωρίς να είναι σαφές εάν έχει επιτευχθεί.

Η εταιρεία σχολίασε επίσης ότι όπως είχε ανακοινώσει το 2016, είναι η πρώτη εταιρεία του Fortune 500 «που επιστρέφει στη φύση και τις κοινότητες το 115% του νερού που χρησιμοποιείται για τα ποτά της, με το στόχο να επιτυγχάνεται πέντε χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα».

Η εταιρεία και το παγκόσμιο δίκτυο εμφιαλώσεως των συνεργατών της θα αντιμετωπίσει τον φιλόδοξο στόχο μέσω μιας νέας εστίασης σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής της συσκευασίας, από το πώς σχεδιάζονται και κατασκευάζονται οι φιάλες και τα δοχεία, ως το πώς ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Κουίνσι επισήμανε επίσης τα θετικά των συσκευασιών, που συμβάλλουν στη μείωση της αλλοίωσης και της σπατάλης των τροφίμων, καθώς και στον περιορισμό της εξάπλωσης των ασθενειών.