O Α. Τσελέντης δεν πρόλαβε τη μοιραία πτήση στο Ιράν λόγω κίνησης – «Ίσως είμαι επτάψυχος τελικά»

Λόγω… κίνησης δεν πρόλαβε τη μοιραία πτήση της Aseman Airlines, που κατέπεσε στα όρη Ζάγκροςτου Ιράν, ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Τις τελευταίες ώρες, το ελληνικό διαδίκτυο είχε αναστατωθεί, καθώς ο σεισμολόγος είχε ανακοινώσει προ ημερών ότι θα ταξιδέψει στο Ιράν.

Πατρινές ιστοσελίδες μετέδιδαν τις τελευταίες ώρες, ότι ο σεισμολόγος σώθηκε από θαύμα επειδή έχασε την πτήση.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Newpost, ο κ. Τσελέντης επιβεβαίωσε ότι όντως ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει με το εν λόγω αεροπλάνο. «Έφυγα από την Τεχεράνη για να πάω στο αεροδρόμιο, είχε πολύ κίνηση και καθυστέρησα, για αυτό δεν μπήκα σε αυτό το αεροπλάνο» δήλωσε ο ίδιος.

«Ίσως να είμαι επτάψυχος τελικά» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η ΠΤΗΣΗ

Ώρες αγωνίας περνούν οι συγγενείς των 65 επιβαινόντων του αεροσκάφους EP3704, που συνετρίβη στα όρη Ζάγκρος στο Ιράν περίπου μια ώρα μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη.

 Παρότι η πρώτη ανακοίνωση της εταιρίας ανέφερε ότι οι 59 επιβάτες και το 6μελές πλήρωμα είναι νεκροί, λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι η περιοχή είναι δύσβατη και δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο της τραγωδίας τα σωστικά συνεργεία. To πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι 60 επιβάτες είχαν βγάλει εισιτήριο για την πτήση αλλά ένας άνθρωπος δεν πρόλαβε να φτάσει στην ώρα του.

«Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών της περιοχής,ακόμη δεν έχουμε πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους και έτσι δεν μπορούμε να βεβαιώσουμε το θάνατο όλων των επιβατών του αεροσκάφους» ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρίας.

Η μοιραία πτήση EP3704 απογειώθηκε από την Τεχεράνη στις 6:30 ώρα Ελλάδος με προορισμό την πόλη Γιασούζ, στο νοτιοδυτικό Ιράν.

Περίπου μια ώρα αργότερα, χάθηκε από τα ραντάρ και φαίνεται ότι συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ, στα όρη Ζάγκρος. Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, οι διασώστες προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τα συντρίμμια όχι με ελικόπτερο αλλά από εδάφους. Σύμφωνα με το Borna News, όλα τα θύματα είναι Ιρανοί πολίτες ενώ καθώς περνάνε οι ώρες εκφράζονται φόβοι ότι όλοι οι επιβάτες είναι νεκροί.

Οι συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο τους Γιασούζ.

«Τηλεφωνούσα όλο το πρωί και δεν μου απαντούσε (σ.σ. ο επιβάτης συγγενής). Έτσι, τηλεφώνησα στον αδελφό μου κι εκείνος λέει, θα έρθει, δεν έχει καθυστερήσει ακόμη. Του εξήγησα ότι εδώ βρέχει.Μου απαντάει, μην ανησυχείς. Αργότερα, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το αεροπλάνο έπεσε» είπε μια νεαρή γυναίκα στη δημόσια τηλεόραση του Ιράν.

cnn.gr