Μακεδονικό και Οικονομία, στο επίκεντρο της ομιλίας του Γ. Λαϊνιώτη, στην πίτα του πολιτικού του γραφείου στο Αίγιο

  • Ιδιαίτερη συγκίνηση του Πολιτευτή, ως… γέννημα θρέμμα Αιγιώτης

 

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Μακεδονίας ο Α΄ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας των ΑΝ.ΕΛ. Γιάννης Λαϊνιώτης απευθύνθηκε στους Αιγιώτες που το Σάββατο το απόγευμα κατέκλυσαν τον χώρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΠΑ), στην εκδήλωση του πολιτικού του γραφείου στο Αίγιο για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

            «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε, και Ανεξάρτητοι, και Έλληνες», τόνισε ο κ. Λαϊνιώτης ξεκαθαρίζοντας με απόλυτη σαφήνεια:  «Δεν θα επιτρέψουμε να δοθεί στα Σκόπια όνομα με τη χρήση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας. Κανένας διαπραγματευτής δεν θα μας πείσει ότι η ιστορία είναι άλλη από αυτή που ξέρουμε. Μένουμε πιστοί, στην στιγμή που ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, δακρύζοντας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», έλεγε: “Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική”».

Προανήγγειλε την απόφασή του να συμμετάσχει δυναμικά στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Αίγιο (εξηγώντας ότι λόγω της προγραμματισμένης εκδήλωσής του στο Αίγιο, του στάθηκε αδύνατο να ταξιδέψει για να παρευρεθεί στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης) και τόνισε με νόημα: «Δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό. Την Μακεδονία δεν την δίνουμε, τελεία και παύλα».

Επανέλαβε την πρόταση του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου για την ονομασία, λέγοντας: «Το πρόβλημα το έχουν τα Σκόπια που επιθυμούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και να αποκτήσουν ευρωπαϊκή προοπτική. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλα ονόματα, όπως ο Πρόεδρός μας ξεκάθαρα πρότεινε. Το όνομα της Δημοκρατίας της Βαρντάσκα».

ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΑΙΓΙΟ !

Η ομιλία του Αχαιού Πολιτευτή χαρακτηρίστηκε από την έντονη συγκινησιακή του φόρτιση μιας και ο ίδιος γεννήθηκε στο Αίγιο, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στο πατρικό του σπίτι, δίπλα στην Παναγία Τρυπητή.

Αναφέρθηκε σε μνήμες της παιδικής ηλικίας και στην περίοπτη θέση που είχε τότε το Αίγιο, σαν μια πόλη με πλούσια παραγωγή και δουλειές για όλους. «Σήμερα η πόλη βιώνει τον μαρασμό», είπε ο Πολιτευτής, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσουν ζητήματα που καρκινοβατούν και δεσμευόμενος ότι θα βρίσκεται μπροστά στον αγώνα για να ξαναβρεθεί (το Αίγιο) σε πρωταγωνιστική θέση.

Δίνοντας το παράδειγμα του νέου αυτοκινητόδρομου:  «Δεν πρέπει να είναι διέξοδος για να φύγει κάποιος από το Αίγιο. Το Αίγιο πρέπει να είναι προορισμός. Και για αυτό πρέπει να γίνει πολλή δουλειά. Ως γέννημα θρέμμα Αιγιώτης, για μένα είναι στοίχημα, όπως και για εσάς, να ξαναβρεί το Αίγιο τη χαμένη του αίγλη».

Γ. ΛΑΪΝΙΩΤΗΣ:  «Ο αγώνας μας είναι αναγκαίος, όσο ποτέ άλλοτε»

Για άλλη μία φορά ο Γ. Λαϊνιώτης αναφέρθηκε στο θέμα της συγκυβέρνησης των ΑΝ.ΕΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι:   «Η ανάγκη να σωθεί η Πατρίδα, μας επέβαλε στη συνείδησή μας να παραβλέψουμε ιδεολογικές διαφορές και να αποδείξουμε, όπως είπε ο Πρόεδρός μας στο πρόσφατο Εθνικό Συμβούλιο, ότι μπορούμε να χτίζουμε νέους Γοργοποτάμους».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι τοΑναγκαίο Καλό” αλλά και η “Απόλυτη Εγγύηση” πως τα …όποια συμφέροντα δεν θα συνδιαλέγονται με την εξουσία. Ότι η Ελλάδα θα ξαναγίνει χώρα που δεν θα στέλνει τα παιδιά της μετανάστες. Μπορεί να υπάρχουν πικρίες, αλλά να είστε βέβαιοι ότι σύντομα τα δύσκολα θα τα αφήσουμε πίσω μας», συμπλήρωσε ο Γ. Λαϊνιώτης.

Σε ό,τι αφορά προσωπικά τον ίδιο, τόνισε σε όλους τους τόνους:  «Χρωστάω μόνο στην κοινωνία και όχι σε κλίκες και κυκλώματα. Χρωστάω μόνο σε εσάς. Και θα παραμείνω αγωνιστής και μαχητής, για αυτά που πιστεύω έχοντας “οδηγό” μου το τρίπτυχο: Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια».

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων το παρών στην εκδήλωση έδωσαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αχαΐας των ΑΝ.ΕΛ., ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρός της κ. Ευάγγελος Κούρτης, καθώς και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου  Αχαΐας κ. Αριστείδης Τηλιγάδας. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Δαμιανός Σταυρίδης.