ΙΛΕΑ: Συγκίνηση για την καθιέρωση της τοπικής αργίας, δώρα, τραγούδι και καλή διάθεση

Όλα τα είχε η εκδήλωση της κοπής πίτας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιάλειας που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στις 6 το απόγευμα, στο κατάμεστο  Loss, όπου τα μέλη και οι φίλοι της ΙΛΕΑ ξεπέρασαν τα 130 άτομα.
Φανερά συγκινημένη ήταν η Πρόεδρος της ΙΛΕΑ κ. Βάνα Μπεντεβή που με τη συνεργασία του δραστήριου διοικητικού συμβουλίου προσέφεραν στους παρευρισκόμενους ένα αξέχαστο απόγευμα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, που στηρίζει πάντα τους αγώνες της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας, ενώ την πίτα ευλόγησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Χρήστος Τσάκαλος και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου π. Δαμιανός Σταυρίδης.
Ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος της ΙΛΕΑ, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη επιτυχία για την καθιέρωση της 26ης Ιανουαρίου ως τοπικής αργίας, που θα γιορταστεί την επόμενη Παρασκευή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα του εορτασμού θα δοθεί απευθείας από την Προεδρεία και απ’ ό,τι φαίνεται θα περιλαμβάνει αυστηρά μόνο ομιλία του Δημάρχου Αιγιάλειας κ. Παναγόπουλου, ενώ θα πραγματοποιηθούν, δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Καλλιθέας Αιγίου και κατάθεση στεφάνου. Κατόπιν στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων” θα πραγματοποιηθεί ομιλία και ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, ως επίτιμου δημότη του Δήμου Αιγιάλειας.

Στην κοπή πίτας, φέτος, υπήρχε και ζωντανή μουσική από το  εξαιρετικό  ντουέτο,  Σκανδάμη Βασίλη και Θανοπούλου Δήμητρα, όπου μάλιστα ο Βασίλης είχε τα γενέθλιά του και το Δ.Σ. του επεφύλαξε μια έκπληξη – τούρτα, με τις ευχές όλων για υγεία και ευτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξυπηρέτηση από τους ιδιοκτήτες του Loss ήταν άψογη και ότι η καλή διάθεση ήταν παντού έκδηλη, ενώ τις μουσικό τους ταλέντο έδειξαν  η κ. Σταθακοπούλου, αλλά και η κ. Μπεντεβή όπου και καταχειροκροτήθηκαν.

Το φλουρί έτυχε ο κ. Θεόδωρος Μιχαλόπουλος, ένα γούρι, προσφορά της κ. Μάτας Μαγκανιώτη, μέλους της ΙΛΕΑ.

Επίσης υπήρχαν συνολικά 23 δώρα όλα βιβλία, ένα από αυτά προσφορά του βιβλιοπωλείου “Σύγχρονη Σκέψη” και τα υπόλοιπα εκδόσεις της ΙΛΕΑ, καθώς και ένα φυτό εσωτερικού χώρου προσφορά του Ανθοπωλείου “Μανώλια”.

Όλοι, έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την εξαιρετική αυτή εκδήλωση και ευχήθηκαν στην ΙΛΕΑ να συνεχίσει τον αγώνα διάδοσης της τοπικής μας ιστορίας και λαογραφίας, ως παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ