Θεόφιλος Βασιλείου από ΕΑΣ Αιγίου: “Το εργοστάσιο στο Αίγιο διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα και εξειδικευμένο προσωπικό”

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στον εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, ο Πρόεδρος Αντιναύαρχος Π.Ν (εα) κ. Γιώργος Ροΐδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεόφιλος Βασιλείου και ο Δ/ντής του εργοστασίου Αιγίου κ. Γεώργιος Μαντζαβίνος.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μαζί με τους εργαζόμενους του εργοστασίου, ενώ έγινε και συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Η συνέλευση του Δ.Σ. ήταν η πρώτη του έτους και σε αυτήν πάρθηκε η απόφαση να γίνονται συνελεύσεις σε όλες τις μονάδες παραγωγής και όχι μόνο στην Αθήνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θεόφιλος Βασιλείου καθώς και οι συνεργάτες  μεταξύ άλλων ανέφεραν:

– “Τα Ε.Α.Σ. είναι ένας βασικός πνεύμονας της οικονομίας της χώρας και ο βασικός προμηθευτής των ενόπλων δυνάμεων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8 διεθνείς συμβάσεις σε εξέλιξη. Περάσαμε δύσκολους καιρούς με την εταιρία να είναι στα πρόθυρα του κλεισίματος το 2013. Με 1,261 δις ευρώ χρέος η επιστροφή στην κανονικότητα ήταν ένας άθλος.

Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την κυβέρνηση και με την κεφαλαιοποίηση των χρεών, η εταιρία πήρε ανάσα ζωής και έχει μια αναπτυξιακή πορεία. Υπάρχει σχεδιασμός και πρόγραμμα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, αλλά και συνέχιση και ολοκλήρωση παλαιότερων συμβάσεων, όπως η σύμβαση για τα minimi του 2006. Από τα 2200 όπλα έχουμε παραδώσει τα 550 και συνεχίζουμε.

Μαζί με τα άλλα εργοστάσια του ομίλου πλέον μπορούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια άψογη συνεργασία με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα σύνολο με σύγχρονα μηχανήματα και εξειδικευμένο προσωπικό, που σπάνια βλέπει κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το εργοστάσιο του Αιγίου είναι ένας πνεύμονας ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Αισθάνομαι αισιόδοξος τόσο για την πορεία των Ε.Α.Σ. Η αναβάθμηση των  G3A3 για τον Ελληνικό Στρατό, καθώς και η συνεργασία για την ελληνοποίηση του BEAR όπου είναι ένα όπλο με διεθνές ενδιαφέρον δίνουν στην εταιρία φτερά. Όσον αφορά το διαμέτρημα 40L60 προχωρά με κανονικούς ρυθμούς. Έγινε και μερικός επανασχεδιασμός του αρχικού σχεδίου που είχαμε από τις Η.Π.Α. και έχουμε λάβει και 500.000$ για αυτά.

Θέλουμε να προκηρύξουμε και νέες θέσεις εργασίας με βάση τον Ν.2190, προκειμένου να καλυφθούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες της εταιρίας. Μάλιστα για το εργοστάσιο του Αιγίου θα χρειασθούν περίπου 1000 νέοι εργαζόμενοι”.