ΑΙΓΙΟ: Με επισημότητα και θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια

Με κάθε επισημότητα και θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στο Αίγιο.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος,  ο βοηθός Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χρήστος Μπούνιας και Αδαμαντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου, ο τ. Νομάρχης Αχαΐας  Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Δήμαρχος  Αιγιάλειας  Θανάσης Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας Δημήτρης Μπούνιας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου, που κατέκλυσαν το ναό προκειμένου να λάβουν το Μεγάλο Αγιασμό και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο λιμάνι για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Όπως τόνισε ο κ. Αμβρόσιος, ο Μεγάλος Αγιασμός είναι φυλακτό για τη ζωή μας. Δεν πρέπει να τον έχουμε κλεισμένο στα μπουκάλια, αλλά να τον χρησιμοποιούμε σε κάθε δυσκολία σε αρρώστια, θυμό, εκνευρισμό και όπου αισθανόμαστε ανάγκη να τον έχουμε άμεσα διαθέσιμο. Επίσης, προέτρεψε τον κόσμο να προσπαθήσει να έρθει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην Εκκλησία και το Χριστό, μιας και οι καιροί που ζούμε είναι πολύ δύσκολοι και επικρατεί αναταραχή.

Μετά τη θεία Λειτουργία πλήθος κόσμου, με σύμμαχο την ηλιόλουστη μέρα, παραβρέθηκε στο παλιό λιμάνι Αιγίου και παρακολούθησε την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Και του χρόνου! Καλή φώτιση σε όλους!

Μερικοί  από τους τολμηρούς και τις τολμηρές, που αψήφισαν το κρύο νερό, με το μικρότερο να έχει ηλικία 12 ετών, είναι οι εξής:

  1. Θανασούλια Βασιλική
  2. Πέρσος Αντώνης
  3. Μιχαλόπουλος Ανδρέας
  4. Μπόικος Παναγιώτης
  5. Γεωργίου Παναγιώτης
  6. Στεργίου Παναγιώτης
  7. Καλαντζής Παναγιώτης
  8. Τσερεντζούλιας Μάριος
  9. Βασιλείου Γιάννης
  10. Φραγκούλης Λάμπρος
  11. Κυριακόπουλος Θεόδωρος
  12. Μποβιάτσης Αθανάσιος
  13. Μαργαρώνης Χρήστος
  14. Τσιαγάς Ανδρέας
  15. Μιχαλακόπουλος Δημήτριος
  16. Παπαλεωνιδόπουλος Μιχάλης
  17. Θεοδωρόπουλος Αναστάσιος
  18. Ζαντές Ευάγγελος
  19. Σταυρόπουλος Σταύρος
  20. Τζάκης Γεώργιος
  21. Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί