Φόβοι για πλημμύρες στην οδό Περικλέους στα Σελιανίτικα Δήμου Αιγιάλειας

Έντονη ανησυχία για τους περιοίκους, που διαμένουν επί της οδού Περικλέους, στα Σελιανίτικα του Δήμου Αιγιάλειας, καθώς μπαίνουμε, πλέον, στην καρδιά του χειμώνα και υπάρχει δικαιολογημένος φόβος για πλημμύρες από, τυχόν, δυσμενή καιρικά φαινόμενα που ενδέχεται να επικρατούν στην περιοχή.

Εξάλλου, στο πρόσφατο παρελθόν, με τις έντονες και ακατάπαυστες βροχοπτώσεις στην περιοχή η εν λόγω οδός είχε μετατραπεί σε ένα χείμαρρο, όπου το νερό  έβρισκε μόνη, φυσική, διέξοδο στην Π.Ε.Ο. πλημμυρίζοντας τα γύρω σπίτια, χωρίς, ευτυχώς, μέχρι σήμερα, να προκληθούν άλλες μεγαλύτερες ζημιές ή καταστροφές.

Την άμεση αναγκαιότητα για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή είχε αναδείξει η τοπική κοινότητα, με την πρωβουλία της να πραγματοποιήσει, πέρσι, λαΐκή συνέλευση, παρουσία κατοίκων, του κ. Δημάρχου και άλλων αιρετών, εκπροσώπων του Δήμου Αιγιάλειας.

Εν αναμονή, λοιπόν, της πολυπόθητης έγκρισης χρηματόδοτητης για την υλοποίηση του έργου, με τους κατοίκους, την τοπική κοινότητα και την πολιτική προστασία του δήμου να είναι σε “επιφυλακή” για την έγκαιρη αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών από τις επικρατούσες δυσμενείς καιρικές συνθήκες στον τόπο μας.