Η Π.Ε.Σ. σε επιχειρηματική αποστολή στο Βελιγράδι

Η Παναιγιάλειος Ένωση προσκλήθηκε από τον εθνικό φορέα Enterprise Greece να συμμετάσχει στην επιχειρηματική αποστολή στο Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Σόφια με σκοπό την προώθηση των προϊόντων της Αιγιάλειας. Την ΠΕΣ εκπροσώπησε ο Δ/ντής της κ. Μίλτος Σταυρόπουλος. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η Π.Ε.Σ συμμετέχει σε Εθνικές προσπάθειες που στόχο έχουν την εξωστρέφεια. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε επιχειρηματικές αποστολές υπο την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας με τους πρώην Προέδρους καθώς και με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα της Π.Ε.Σ έχει αναγνωριστεί διαχρονικά από την πολιτεία. Γι αυτό το λόγο άλλωστε η Π.Ε.Σ έχει τιμηθεί από την πολιτεία μας.

Η Π.Ε.Σ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στη σταφίδα με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 60% των συνολικών εξαγωγών της χώρας μας.

Η έντονα εξωστρεφής πολιτική της των τελευταίων χρόνων με οργανωμένη παρουσία στις σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων και σε επιχειρηματικές αποστολές  σε όλο τον κόσμο έφερε σημαντικά αποτελέσματα και μάλιστα μεσούσης της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Αποτέλεσμα αυτού είναι να φέρει συνάλλαγμα στη χώρα, να στηρίξει την τοπική οικονομία και να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας στην Αιγιάλεια.

Στα πλαίσια δε της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της στηρίζει οικονομικά δράσεις πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές. Μια εταιρεία σύγχρονη που δείχνει  έμπρακτα τον διττό της ρόλο,  τον οικονομικό αλλά και τον κοινωνικό,  με έργο παντού. Μια συνεταιριστική εταιρεία που στηρίζει το εισόδημα του παραγωγού.

Το ίδιο θα κάνει και φέτος με την τιμή στη σταφίδα που θα την ανακοινώσει την 30ην Νοεμβρίου και θα αφορά το σύνολο της ποσότητας που παρέδωσαν οι παραγωγοί στην Π.Ε.Σ από τον Αύγουστο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Ο οργανισμός Enterprise Greece αποτελεί μετεξέλιξη της “Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.Μ (Invest in Greece)  – στην οποία ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, και οι αρμοδιότητες του “Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.Μ (ΟΠΕ Α.Ε.)” – σε έναν νέο και καινοτόμο φορέα εξωστρέφειας. O Οργανισμός Enterprise Greece είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως.

 

Φωτό από την δεξίωση στην Πρεσβευτική κατοικία που δόθηκε προς τιμήν της Ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στο Βελιγράδι. Διακρίνονται ο Πρέσβης Η. Ηλιάδης (κέντρο), ο Εμπορικός Σύμβουλος Χ. Κουναλάκης και ο Διευθυντής της Π.Ε.Σ. κ. Μίλτος Σταυρόπουλος