Η πιο δύσκολη νύχτα για τη Δυτική Αττική που θρηνεί 15 νεκρούς

Σε ανείπωτη τραγωδία έχει εξελιχθεί η καταιγίδα που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Δυτική Αττική, με δεκαπέντε ανθρώπους να έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους από την κακοκαιρία και άλλους δεκαεφτά να έχουν τραυματιστεί, με βάση τα τελευταία στοιχεία.

Την ίδια στιγμή οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Η περιοχή της Μάνδρας Αττικής έχει θαφτεί κάτω από τα λασπόνερα, με τους απελπισμένους κατοίκους τους να παρατηρούν εμβρόντητοι τις εικόνες καταστροφής παντού γύρω τους και να αγωνιούν για το τι θα αντικρίσουν την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πυροσβεστικής, δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μάνδρα εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ το Λιμενικό εντόπισε δύο σορούς – έναν άντρα 55 ετών στο λιμάνι της Ελευσίνας και ακόμη έναν ηλικίας 80 ετών στη θαλάσσια περιοχή μπροστά στα ΕΛΠΕ. Δέκα από τα θύματα της τραγωδίας είναι άνδρες και πέντε γυναίκες.

Οι τραυματίες είναι 17, έντεκα άνδρες και έξι γυναίκες. Μία τραυματίας είναι διασωληνωμένη στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου παραμένουν οι εννιά εκ των τραυματιών. Πρόκειται για μια 82χρονη γυναίκα, η κατάσταση της οποίας κρίνεται σοβαρή. Στους υπόλοιπους δόθηκε εξιτήριο.

Ο θάνατος των δεκαπέντε θυμάτων από τον πρωτοφανή κατακλυσμό στη δυτική Αττική αποδίδεται σε πνιγμό. «Πιθανόν μερικοί από αυτούς έχουν χτυπηθεί από βαριά αντικείμενα, δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής» είπε ο Μανώλης Αναστασίου διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Θριασίου νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκαν για να διαπιστωθεί ο θάνατός τους αρκετά από τα θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένατος νεκρός μεταφέρθηκε στις 14:46 στο Θριάσιο, η δέκατη νεκρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο περίπου στις 15:30 και περίπου στις 16:00 έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε και ενδέκατος νεκρός. Στις 16:30 η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν ακόμη δύο νεκροί: Ένας άντρας που βρέθηκε νεκρός σε υπόγεια κατοικία στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου στη Μάνδρα και μία γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε επιχείρηση επί των οδών Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, επίσης στη Μάνδρα. Ο 14ος νεκρός εντοπίστηκε περίπου στις 17:00 το απόγευμα, σε εξωτερικό χώρο στην περιοχή της Μάνδρας, μεταξύ του 5ου και 6ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα θύματα έχει αναγνωριστεί μια γυναίκα ενώ οι πέντε νεκροί άνδρες, που δεν έχουν αναγνωριστεί, είναι ηλικίας από 40 έως 70 ετών. Οι τελευταίες επίσημες πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για έναν αγνοούμενο. Για τον εντοπισμό του ανθρώπου του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή Καντίνες στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Φόβοι για πλιάτσικο από συμμορίες στη Δυτική Αττική

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής καθώς υπάρχουν φόβοι για πλιάτσικο από συμμορίες τσιγγάνων και αλλοδαπών κακοποιών στις πληγείσες περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.

Την ώρα που δεκάδες αστυνομικοί της δυτικής Αττικής λαμβάνουν μέτρα για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου η Αστυνομία έχει άλλον ένα «πονοκέφαλο» στην περιοχή, καθώς αποδεκατισμένη από δυνάμεις καλείται να φυλάξει μια μεγάλη περιοχή από επιδρομές κακοποιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλη η δύναμη που υπάρχει στην περιοχή βρίσκεται επί ποδός και συγκεκριμένα δέκα περιπολικά με άνδρες της Ασφάλειας του Τμήματος Τάξης έχουν εντολή να περιπολούν όλη τη νύχτα στη ζώνη της Μάνδρας και της Νέας Περάμου ενώ κλιμάκια της ΟΠΚΕ θα ελέγχουν κάθε ύποπτη κίνηση.

Συνεργεία δε της Τροχαίας θα διευκολύνουν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων και των οχημάτων της περιφέρειας διευκολύνοντας παράλληλα και τις μετακινήσεις των πολιτών με εκτροπές και εναλλακτικά δρομολόγια. Φυσικά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου είναι κατεστραμμένο και υπάρχουν παντού παγίδες οι αστυνομικοί καλούνται να εντοπίσουν τα σημεία αυτά και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης

«Θέλω να συλλυπηθώ τις οικογένειες των θυμάτων στην ανείπωτη αυτή τραγωδία. Είναι μια ημέρα πένθους για τη δυτική Αττική χωρίς προηγούμενο. Οι αστυνομικοί της δυτικής Αττικής βρίσκονται επί ποδός πολέμου και είμαστε δίπλα στους πολίτες. Προσπαθούμε και εμείς από το δικό μας μετερίζι να συνδράμουμε έτσι ώστε οι πολίτες να αισθανθούν ασφάλεια. Είμαστε στο πλευρό τους. Οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής που διατίθενται στα μέτρα των εορτασμών του Πολυτεχνείου πρέπει να αποδεσμευθούν άμεσα και να διατεθούν στη Δυτική Αττική που δοκιμάζεται και στο πλευρό του πολίτη» τονίζει στο protothema.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Γιώργος Σταματάκης.

Ζιακόπουλος: Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πλημμυρών

Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων και τα επόμενα 24ωρα, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Ηλίας Ζιακόπουλος.

Και αυτό, καθώς το σχεδόν στάσιμο βαρομετρικό χαμηλό της κεντρικής Μεσογείου θα προκαλέσει και το επόμενο 24ωρο (Πέμπτη) ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα, πλην των βορειοανατολικών περιοχών της.

Protothema.gr