Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου: Συγκέντρωση την Κυριακή στα διόδια του Ελαιώνα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ τους ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ , ώρα 12:00 το μεσημέρι στα διόδια του Ελαιώνα

Προσυγκέντρωση : μπροστά στη Δ.Ο.Υ Αιγίου στις 11:30 το πρωί

“Αγρότες, κτηνοτρόφοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η περίφημη «δίκαιη ανάπτυξη» που εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μεταφράζεται για μας τους μικρομεσαίους αγρότες στην νέα αύξηση της φορολογίας των αγροτικών νοικοκυριών, στις αυξημένες εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, στον ΕΝΦΙΑ, στο ΦΠΑ, στο υψηλό κόστος παραγωγής και στις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων

Μεταφράζεται και στα υπέρογκα διόδια της Ολυμπίας Οδού που επιβαρύνουν επιπλέον τους μικρομεσαίους αγρότες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οι Οδικοί Άξονες μετατρέπονται έτσι σε εργαλείο στα χέρια του μονοπωλιακού κεφαλαίου που δημιουργεί πιο δυσμενείς όρους παραγωγής για τους μικρομεσαίους αγρότες, αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων , που είναι πολιτική της ΕΕ και της Κυβέρνησης.

Οι πρόσφατες αγγελίες της Κυβέρνησης προκήρυξης διαγωνισμού για ενιαίο αναλογικό σύστημα χρέωσης διοδίων αποτελεί εφαρμογή της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής και της ήδη ψηφισμένης σχετικής διάταξης , που υλοποιεί τις απαιτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων- που εκμεταλλεύονται τους οδικούς άξονες. Η Κυβέρνηση έρχεται να λύσει με την παρέμβαση της αυτή αντιθέσεις μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων και καμία αναφορά δεν έχει στην ικανοποίηση των λαϊκών αιτημάτων.

Η διαδικασία αυτή είσπραξης διοδίων δεν συνεπάγεται εξάλλου την μείωση τους αφού το ύψος του τελικού τιμήματος εξαρτάται από το πόσο θα χρεώνουν τα μονοπώλια το χιλιόμετρα.

Η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ Δήμαρχου Αιγιάλειας και ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ επιβεβαιώνει ότι τα μονοπώλια φροντίζουν αποκλειστικά για τα κέρδη τους και ΜΟΝΟ η οργάνωση της πάλης μας με αιτήματα που εκφράζουν τις δικές μας λαϊκές ανάγκες μπορούμε να έχουμε κάποιες κατακτήσεις

Παλεύουμε για σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Δίκαιο αίτημα της μικρομεσαίας αγροτιάς και του λαού η πλήρης κατάργηση όλων των διοδίων. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να μην παραπλανούνται από αναλογικότητες και ανταποδοτικότητες και να συσπειρωθούν γύρω από το πλαίσιο αιτημάτων του Συλλόγου μας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.

Διεκδικούμε :

  1. Την κατάργηση τώρα όλων των πλευρικών διοδίων.
  2. Την μείωση τώρα κατά 50% στους κεντρικούς σταθμούς
  3. Επιπλέον εκπτώσεις για όσους κινούνται μέσα στο 10ωρο πάνω στις νέες μειωμένες τιμές.
  4. Δωρεάν διέλευση των άνεργων και των πολύτεκνων

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ”