Γιούνκερ και οι λοιποί καταστρέφουν την Ευρώπη»

Δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να αναμειχθεί με τα εσωτερικά του Βελγίου ξεκαθάρισε ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας

Άστραψε και βρόντηξε» ο Κάρλες Πουζδεμόν κατά των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την στάση που τηρούν στο θέμα της Καταλονίας αλλά και για τους χειρισμούς στα προβλήματα που μαστίζουν τους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά από το Βέλγιο ο καθαιρεθείςπρόεδρος της Καταλονίας: «Ο Γιούνκερ και οι λοιποί καταστρέφουν την Ευρώπη».

Ταυτόχρονα έδωσε διευκρινίσεις για τις σχέσεις του με το εθνικιστικό και αποσχιστικό κόμμα της ολλανδόφωνης περιοχής του βελγιου Φλάνδρας N-VA.

Ο Πουζδεμόν ανέφερε για το ζήτημα ότι «δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να αναμιχθεί στα εσωτερικά του Βελγίου».

Την ίδια στιγμή η καταλανική κρίση βρίσκεται για ακόμα μία ημέρα στο επίκεντρο του βελγικού Τύπου.

Τα θέματα που απασχολούν τις βελγικές εφημερίδες είναι η χθεσινή παρουσία στις Βρυξέλλες, από τη μία μεριά 200 Καταλανών δημάρχων,οι οποίοι διαδήλωσαν υπέρ του Πουζδεμόν και, από την άλλη, Καταλανών επιχειρηματιών, οι οποίοι, προειδοποιώντας για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης, τάχθηκαν υπέρ της ενότητας της Ισπανίας, καταδικάζοντας τον λαϊκισμό των αυτονομιστών.

Εκείνο που σχολιάζεται ιδιαίτερα από το σύνολο του βελγικού Τύπου είναι το γεγονός ότι ο Πουζδεμόν ξεκίνησε την ομιλία του χθες, στην αίθουσα Bozar των Βρυξελλώνευχαριστώντας «τους φίλους μας του N-VA οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο πλευρό μας»!

Ο ίδιος ο Καταλανός ηγέτης πάντως όπως προαναφέραμε ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναμειχθεί με τα εσωτερικά του βελγικού κράτους!