Οι πιο χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου για Mac

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε όλες τις χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολoγίου για Mac.

Οι υπολογιστές Mac, σε συνδυασμό με το OS X, το πιο ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, μας παρέχουν μία εξαιρετική εμπειρία χρήσης, είτε πρόκειται για την εργασία μας, είτε απλά για “κατανάλωση περιεχομένου”.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του OS X, είναι τα πολύ “δυνατά” shortcuts που διαθέτει, τα οποία και μας βοηθούν να εκτελέσουμε γρήγορα κάποιες καθημερινές (σε μερικές περιπτώσεις και σπάνιες) εργασίες.

Εμείς, συλλέξαμε τις πιο χρήσιμες από αυτές (πιστέψτε με, είναι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες) και σας τις παρουσιάζουμε για να βρίσκονται στη διάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή τις χρειαστείτε.

Πιο πριν όμως, θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε μερικά απλά “πραγματάκια” σχετικά με τα σύμβολα και τις ονομασίες των πλήκτρων:

  • Πλήκτρο “Command”: “cmd ⌘”
  • Πλήκτρο “Option”: “⌥” (ή αλλιώς το “alt”)
  • Πλήκτρο “Control”: “⌃” (ή “ctrl”)
  • Πλήκτρο “Shift”: “⇧”
  • Πλήκτρο “Tab”: “⇥”
  • Πλήκτρο “Tilde”: “~”
  • Πλήκτρο “Comma”: “,”

Ξεκινάμε;

Συντομεύσεις Εκκίνησης

Είναι ο συνδυασμός πλήκτρων που πατάμε κατά την εκκίνηση ενός Mac, προκειμένου να εκκινήσουμε από διαφορετικό δίσκο, να εισέλθουμε στο Safe Mode του OS X, να εκκινήσουμε τα διαγνωστικά εργαλεία κοκ.

mac shotcuts 01

Συντομεύσεις κατά τη χρήση του OS X

Ok, εκκινήσαμε τον Mac μας όπως θέλαμε, κάναμε τα format και τους διαγνωστικούς ελέγχους μας και τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε στο “ζουμί”. Στις συντομεύσεις δηλαδή, που μας βοηθούν να χρησιμοποιούμε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τον υπολογιστή μας.

mac shotcuts 02

Συντομεύσεις Ύπνου, Εξόδου και Τερματισμού

Οι κάτωθι συντομεύσεις αφορούν αποκλειστικά περιπτώσεις εξόδου μας από το OS X.

mac shotcuts 03

Ελπίζουμε οι πληροφορίες αυτές να σας φανούν χρήσιμες και θα θέλαμε να σας ενθαρρύνουμε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου. Με την πάροδο του χρόνου θα διαπιστώσετε πως είναι όχι μόνο ο γρηγορότερος τρόπος για να “κάνετε τη δουλειά σας”, αλλά και ο πιο βολικός.

Πηγή: ired.gr