Η 3η γιορτή Τσίπουρου στην Παρασκευή Αιγιαλείας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου

Στο χωριό της Παρασκευής Νοέμβρης σημαίνει Γιορτή Τσίπουρου…Στα τσιπουράδικα του χωριού έχει μπει ήδη φωτιά, και εδώ και αρκετό καιρό οι ιδιοκτήτες τους μαζί με τον Φιλοπροοδευτικό και Μορφωτικό Σύλλογο έχουν προχωρήσει στις προετοιμασίες για το ετήσιο κέρασμά τους.

Την Κυριακή στις 12 του Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά η Γιορτή Τσίπουρου, που κατάφερε να γίνει γνωστή έξω από τα όρια του δήμου Αιγιάλειας , καθώς  και του νομού Αχαΐας,  και να σημαίνει  εκτός από ένα αντάμωμα των απανταχού Παρασκευιτών, μια συνάντηση για τους λάτρεις του  παραδοσιακού ελληνικού ποτού.

Όπως και τις περασμένες χρονιές έτσι και φέτος η γιορτή θα γίνει  στο πάρκο στ΄Αλώνια. Οι διοργανωτές τη φετινή χρονιά καλούν τους φίλους του χωριού  να ξεκινήσουν τη βόλτα τους από το πέτρινο τοξωτό γεφύρι και αφού περπατήσουν στο καταπράσινο μονοπάτι, να επιστρέψουν στ΄  Αλώνια για να δοκιμάσουν  το αρωματικό τσίπουρο, των παραγωγών Διονύση Παπαχριστοδουλόπουλου, Παναγιώτη Νικολάου, Σταύρου Καρανικολά και Νικου Χριστοδουλόπουλου, που συνοδεύεται από υπέροχους σπιτικούς μεζέδες εντελώς δωρεάν.  Στη διάθεση των επισκεπτών θα βρίσκονται και δύο εκθέσεις φωτογραφίας, με αναφορές στην πρόσφατη ιστορία του χωριού, καθώς και σε σπίτια της Παρασκευής.  Πρόταση του Συλλόγου προς όσους βρεθούν στη γιορτή  η επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο,  ένα από τα παλιότερα της Αιγιάλειας, που αναπαλαιώθηκε πρόσφατα από τον Σύλλογο. Και βέβαια η βόλτα στο χωριό  προϋποθέτει και την επίσκεψη στα τσιπουράδικα, όπου κανείς μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία της απόσταξης.

Στα Αλώνια και λίγο πριν αρχίσει το γλέντι, με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης, μπορεί κανείς να αγοράσει  από την παρακείμενη αγορά γνήσια τοπικά προϊόντα. Σταφίδες, πετιμέζι, κρασιά, ροδοζάχαρη, τσάι του βουνού και φυσικά τσίπουρο! Γκιούλμπασι, βραστό, σουβλάκι, σαλάτες, πίτες και άφθονο κρασί σε φιλικές τιμές, θα συνοδεύσουν  το γλέντι που είθισται να κρατά έως τις βραδινές ώρες.