Υπομνήματα στον Αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ κατέθεσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας

Πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:15 μμ στην Αίθουσα του Παραρτήματος του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο Αίγιο  συνάντηση στην οποία  παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Περιφερειακού συνεδρίου <Ανάπτυξης και Παραγωγικής ανασυγκρότησης Δυτικής Ελλάδας>.

Προσκεκλημένος και ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας τον οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Π.Παπαδόπουλος. Προκειμένου να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα προβλημάτων και γενικά θεμάτων που αφορούν την περιοχή μας, ώστε να επεξεργαστεί και διαμορφωθεί η πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού αναφέρθηκε , ενημέρωσε και κατέθεσε υπομνήματα για τα εξής θέματα που αφορούν τον κλάδο και τους Εμπόρους της περιοχής μας:

1) Διόδια. Καταστρατήγηση κάθε αρχής της αναλογικότητας.Τα ακριβά διόδια που έκοψαν ένα Δήμο στη μέση . Επισήμανση έγινε και για την επικίνδυνη Π.Ε.Ο λόγω των βαρέων οχημάτων των εργοταξίων και την αύξηση της κυκλοφορίας (λόγω ακριβών διοδίων) καθώς και για την ελλειπή συντήρηση του οδοστρώματος .

2)Λιμενικό ταμείο Αιγίου και αποτροπή συγχώνευσης του με αυτό της Πάτρας.

3)Πυροδάνεια – Σεισμοδάνεια κόκκινα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και πίεση για λήψη πολιτικής απόφασης.

4)Υποθηκοφυλακείο Αιγιαλείας.

5)Παραεμπόριο – Παραοικονομία-Λαϊκές αγορές – Έλεγχοι.

6)Φορολογικό – Ασφαλιστικό – Οφειλές στα Ταμεία – Υπερφορολόγηση μικρομεσαίων επιχ/σεων -Φοροδιαφυγή- Φοροαποφυγή -Λουκέτα .