Ομάδες ενίσχυσης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά 9 – 12 ετών στο Αίγιο

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αχαΐας «Καλλίπολις» και η Εθελοντική Ομάδα «Διέξοδος» Αιγίου ξεκινούν το μήνα Νοέμβριο μία νέα δράση η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών με τίτλο «Εγώ & Εσύ, Δυναμώνουμε Μαζί!». Η δράση αυτή αποτελεί μία απάντηση στο αίτημα δεκάδων γονιών να διατηρήσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους μία συνεχή και σταθερή σχέση με την εθελοντική ομάδα «Διέξοδος» και το Κέντρο Πρόληψης καθώς έχουν εισπράξει σημαντικό όφελος μέσα από τη συμμετοχή τους σε μία σειρά από σεμινάρια, ενημερωτικές ομιλίες, προβολές ταινιών και βιωματικά εργαστήρια όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη λειτουργία 2 ομάδων ενίσχυσης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά ηλικίας 9-10 ετών και 11-12 ετών αντίστοιχα, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών. Βασικός σκοπός αυτής της δράσης θα είναι μέσα από την ομαδική συμμετοχή και αλληλεπίδραση με συνομήλικους τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους, να μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν, να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματα τους, να διαχειρίζονται το θυμό και να επιλύουν συγκρούσεις. Τέλος, θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν τις επιρροές που δέχονται και να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για τον εαυτό τους.

Η 1η ομάδα για παιδιά 9-10 ετών θα ξεκινήσει την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 18:00-20:00 ενώ η 2η ομάδα για παιδιά 11-12 ετών θα ξεκινήσει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 17:00-19:00. Και οι δύο ομάδες θα ολοκληρωθούν σε 7 συναντήσεις, θα πραγματοποιούνται με συχνότητα ανά δεκαπενθήμερο στο Στέκι την εθελοντικής ομάδας «Διέξοδος» (στο προαύλιο του Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονα, είσοδος από Κλ. Οικονόμου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασης στα παιδιά θα ακολουθήσουν εργαστήρια και για τους γονείς προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που θα έχουμε διαπραγματευτεί με τα παιδιά τους ώστε να συμβάλλουν και οι ίδιοι μέσα από το ρόλο τους. Ευελπιστούμε ότι μέσα από ένα δίκτυο αλληλοϋποστήριξης (εθελοντές, γονείς, παιδιά, στελέχη Κέντρου Πρόληψης) θα ενδυναμωθούν και θα εμψυχωθούν οι οικογένειες, θα ενισχυθούν οι κοινοτικοί δεσμοί προάγοντας την πρόληψη και την ψυχική υγεία στο οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να προσφέρουν στα παιδιά τους και στον εαυτό τους αυτή την ευκαιρία μπορούν να επικοινωνούν και να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στα τηλ. του Κέντρου Πρόληψης 2610 226948 &2610 623290 ή με email στη διεύθυνση kpachaia@pat.forthnet.gr. H συμμετοχή στις ομάδες είναι δωρεάν!