Εκτέλεσαν το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του

Παντρεμένος με δύο παιδιά ήταν ο 52χρονος δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μέσα στο γραφείο του από δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλα.

Γεννημένος το 1965 ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις, όπως την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου σε υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas power.

 Είχε όμως και πλούσια συνδικαλιστική δράση στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, αν και στις τελευταίες εκλογές είχε αποφασίσει να μην λάβει μέρος. Επίσης, είχε εκπρωσοπήσει πρόσφατα μαζί με τον Μάκη Βορίδη τους υπευθύνους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου.

Το θύμα της δολοφονίας ήταν γιος του Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας από το 1984 έως το 1987.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.

Τζαβάρας: Το χέρι των άνανδρων οπλίστηκε από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής που ξεπέφτει

Με παρέμβασή του, ο Κώστας Τζαβάρας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε :

Εκφράζω την οδύνη μου. Την προσωπική μου θλίψη και την θλίψη όλης της ΝΔ στο άκουσμα της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου συναδέλφου και φίλου της ΝΔ που έδωσε αγώνες για την δημοκρατία και την ελευθερία

Το χέρι αυτών των άνανδρων δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά οπλίστηκε  από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που ξεπέφτει και χάνει σε αξία. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να στηλιτεύονται και να οδηγούν σε ενδυνάμωση όλων των θεσμών κατά όσων απειλούν κάθε μορφή κοινοβουλευτισμού. Η λαϊκή κυριαρχία με τέτοιου είδους πράξεις άνανδρες φτωχαίνει και εδώ στην αίθουσα αντι να δίνουμε αντιπαράθεση με επιχειρήματα δυστυχώς καθημερινά ακούμε από διάφορες  πτέρυγες της Βουλής να συρρικνώνεται ο κοινοβουλευτικός λόγος και να αντικαθίσταται από ύβρεις και καθημερινά φαινόμενα που δεν έχει να κάνει με τα ήθη κοινοβουλευτισμού.

Θεωρώ ότι σε αυτό ο πνεύμα πρέπει να κάνω δύο επισημάνσεις:

Θα πρέπει και στην μνήμη του Ζαφειρόπουλου και ως καθήκον μας να κάνουμε στην αίθουσα αυτή την προσπάθεια να ξεπεράσουμε στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις και να μην δίνουμε χώρο στον λόγο μίσους και διχασμού.

Άκουσα ένα συνάδελφο (σ.σ. αναφέρεται στον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη του ΣΥΡΙΖΑ) που απευθυνόμενος στην δική μας παράταξη είπε ότι είμαστε το κόμμα μεσαζόντων. Είναι ύβρις και όποιος δεν έχει την δύναμη ψυχής μυαλού και τεκμηρίωσης που απαιτεί τέτοια ύβρις παραμένει άγονος και ένας άχρηστος υβριστής. Αυτός που κατευθύνει προς συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικούς ανθρώπους τα όπλα εκείνων που δεν καταλαβαίνουν από δημοκρατία

Όταν νομοθετούσε η ΝΔ και ευτυχώς που το κάνει εδώ και πολλές δεκαετίες υπήρχε ο νόμος 3424/55 που έχει κάνει ποινικό αδίκημα την παραβίαση της προθεσμίας για την αποπληρωμή του τιμήματος γεωργικών προϊόντων. Εκεί , εμείς έχουμε περιλάβει μια διάταξη που τιμωρεί ως αυτοτελές αδίκημα την συμπεριφορά εκείνων που για λογαριασμό εμπόρων διαπραγματεύονται εξ ονόματος τους. Αυτό είναι μεσάζοντες. Στην δική σας νομοθετική διάταξη υπάρχει κάτι τέτοιο;

Σε αυτή την κρίσιμη ώρα δεν θέλω να οξύνω τα πράγματα. Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ λέω ότι πρέπει να αυτοσυγκρατηθούμε να επιδείξουμε πνεύμα δημοκρατικής πειθαρχίας ώστε αυτό που θα κυριαρχεί εδώ θα είναι το βέλτιστο επιχείρημα και όχι η κορυφαία βρισιά.

http://www.protothema.gr/greece/article/721709/poies-upotheseis-eihe-heiristei-o-dolofonitheis-dikigoros-mihalis-zafeiropoulos/