Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγιάλειας για τα διόδια

 

– “Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους δεκαετίες τώρα για να αποκτήσουν όπως «έταζαν» και οι εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους για την μετακίνησή τους. Πλήρωσαν ακόμη και με την ζωή τους σε δρόμους καρμανιόλες και με φόρους -τέλη –διόδια. Πρόσφατοι είναι οι δύο θάνατοι εργαζόμενων σε Παναγοπούλα- Ακράτα. Έγιναν εγκαίνια –κόπηκαν κορδέλες-ειπώθηκαν λόγια μεγάλα για σύγχρονη Ελλάδα και «δίκαιη Ανάπτυξη» αλλά αυτό που έφερε για το λαό ήταν πανάκριβα διόδια σε δεκάδες σταθμούς που κάνουν την λαϊκή ανάγκη για σύγχρονη και ασφαλή μετακίνησή του απλησίαστο όνειρο.-

-Σήμερα μετά οκτώ χρόνια βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης με 3 μνημόνια και εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους που η αντιλαϊκή επίθεση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και ισοπεδώνει εργατικά δικαιώματα και την ζωή του λαού η κυβέρνηση θυσιάζει μια ακόμη βασική ανάγκη του στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου. Αποδεικνύεται ότι η δίκαιη ανάπτυξη είναι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων –είναι νέα βάρη –βάσανα- δεινά για το λαό.

Αποδεικνύεται ότι οι δρόμοι που έφτιαξε ο ίδιος ο λαός με τεράστιες θυσίες στα πλαίσια αυτού του συστήματος αυτής της οικονομίας δεν του ανήκουν αλλά ανήκουν στους επιχειρηματικούς ομίλους που θα διακινούν με ταχύτητα και ασφάλεια τα εμπορεύματά τους κερδίζοντας τεράστια κέρδη από τον τεράστιο κερδισμένο χρόνο αλλά και στις κατασκευαστικές εταιρείες και τις εταιρείες παραχώρησης που σε βάθος δεκαετιών θα αφαιμάσσουν κυριολεκτικά το λαό αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

-Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις είτε σαν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είτε σαν αντιπολίτευση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ όπως και οι δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου συμφωνούν και αποθεώνουν αυτή την ανάπτυξη της ΕΕ και του κεφαλαίου ερίζουν σε επί μέρους θέματα διαχείρησης .Επιδιώκουν να αμβλύνουν την οργή του λαού με «αναλογικότητες» εκπτωτικές κάρτες κ.α τον οδηγούν στον συμβιβασμό την υποταγή να αποδεχθεί το λιγότερο κακό λές και ο εργαζόμενος λαός που παράγει όλο τον πλούτο και τον καρπώνεται ο κεφαλαιοκράτης –εκμεταλλευτής πρέπει να επιλέξει τον πιο καλό εκμεταλλευτή.

-καμιά αυταπάτη για τους εργαζόμενους –η ανάπτυξή τους είναι για τα κέρδη του κεφαλαίου κι αυτά απαιτούν εκμετάλλευση όλο και πιο βαθιά –καθήκον και υποχρέωση  των εργαζόμενων είναι να απαλλαγούν τώρα από τους εκμεταλλευτές τους.

Μόνο με οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία τούς συλλόγους τους φορείς του εργατικού κινήματος σε αντιπαράθεση και σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου των μονοπωλίων –σε συμπόρευση με το ΚΚΕ με ισχυρό ΚΚΕ για την λαϊκή εξουσία και οικονομία που θα σχεδιάζει κεντρικά επιστημονικά για την κάλυψη όλων των σύγχρο νων λαϊκών αναγκών όχι των κερδών του κεφαλαίου

Η ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παλεύει και διεκδικεί

-ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 -ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΩΡΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ

                                          ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

     Στην προοπτική αυτή προτείναμε και στο ΔΣ του Δήμου Αιγιάλειας

           1.την.κατάργηση όλων των πλευρικών διοδίων[ Ακράτα- Καλάβρυτα κ.α]

2.την.μείωση τώρα 50% στα  Κεντρικά του Ελαιώνα

3 τα εκπτωτικά κουπόνια πάνω στις νέες μειωμένες τιμές.

 

ΑΙΓΙΟ 10/10/17    ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ