3ήμερη εκδρομή στις παρυφές Ολύμπου – Θεσσαλονίκη με την Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας

Η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας στο πλαίσιο των μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδρομών διοργανώνει την επόμενη εξόρμησή της.

Πρόκειται για την 3ήμερη εκδρομή με προορισμό: Παρυφές Ολύμπου-Θεσσαλονίκη, η οποία προγραμματίζεται για το διάστημα 20-22 Οκτωβρίου 2017 και καλεί τα μέλη, τους φίλους της και όλους, όσοι επιθυμούν, να συμμετάσχουν σ’ αυτήν, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

1Η ΗΜΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Συγκέντρωση των εκδρομέων ώρα 07.15 στην Τρίγωνη Πλατεία (07.25 στα Ψηλαλώνια), τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση.  Με διαδρομή μέσω της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου, Μπράλλου και με ενδιάμεση στάση φθάνουμε στο ορεινό χωριό Αμπελάκια, ένα ιστορικό χωριό, χτισμένο στους πρόποδες του Κισσάβου και ΒΑ της Λάρισας, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Η θέα της κοιλάδας των Τεμπών και του Θεσσαλικού κάμπου είναι καταπληκτική. Είναι το χωριό που έγινε ο πρώτος εν Ελλάδι συνεταιρισμός για την εμπορία των κόκκινων βαμβακερών νημάτων τους. Θα επισκεφθούμε το Αρχοντικό Σβαρτς και το μικρό Λαογραφικό Μουσείο του χωριού, το οποίο έχει κηρυχθεί διατηρητέο για το σύνολο της αρχιτεκτονικής του κληρονομιάς. Συνεχίζουμε για την Ραψάνη, χτισμένη σε υψόμετρο 600 μ., την ‘’ κυρά του Ολύμπου ‘’, η οποία επιφυλάσσει στον επισκέπτη μαγευτική θέα που φτάνει ως το Αιγαίο πέλαγος. Είναι φημισμένη για την πλούσια βλάστησή της και τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της. Μπορεί κανείς να περπατήσει στα πέτρινα δρομάκια και να θαυμάσει τα γραφικά σπίτια, τα περίφημα αρχοντικά και την πλατεία με τα μαγαζιά και τα αιωνόβια πλατάνια. Εν συνεχεία αναχωρούμε για τον Πλαταμώνα, το φημισμένο τουριστικό θέρετρο στους πρόποδες του Ολύμπου. Μπορούμε να επισκεφθούμε το μεσαιωνικό κάστρο του με τον πρώτο περίβολο, τον δεύτερο περίβολο που αποτελεί και την ακρόπολη και τον κεντρικό πύργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ-ΣΑΒΒΑΤΟ: μετά το πρωινό αναχώρηση για το Δίον, όπου η περιήγηση ανάμεσα στα απομεινάρια των αρχαίων ναών του Δίου, τα θέατρα, τις θέρμες, το μουσείο και τις μυρωδιές της φύσης, αποτελεί έναν μοναδικό σταθμό στο παρελθόν και στο θαυμαστό πολιτισμό μας. Συνεχίζουμε για την όμορφη Θεσσαλονίκη, όπου Θα επισκεφτούμε τον πολιούχο της Άγ. Δημήτριο, τον Λευκό Πύργο ,  την Πλατεία Αριστοτέλους, τα Λαδάδικα και θα περπατήσουμε στον παραλιακό δρόμο της με θέα τον Θερμαϊκό. Το απόγευμα επιστρέφουμε στον Πλαταμώνα. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ-ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τον παραδοσιακό οικισμό του παλαιού Παντελεήμονα, στη σκιά του Ολύμπου, όπου η παράδοση συναντά την γραφικότητα.

Ο επόμενος σταθμός μας είναι η Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγ. Διονυσίου, στις παρυφές του Ολύμπου και μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε την ανάβαση του Ολύμπου για να φθάσουμε στη θέση Σταυρός, σε ύψος 960 μέτρα, όπου υπάρχει το καταφύγιο Δ με το όνομα Σταυρός ή Δημήτριος Μπουντόλας, ο οποίος ήταν έναν από τους καλύτερους Έλληνες αλπινιστές της δεκαετίας του 1980 και παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα τον Οκτώβριο του 1985 στο Annapurna South των Ιμαλαίων..

Τελευταίος σταθμός της εκδρομής μας είναι το γραφικό Λιτόχωρο, στους πρόποδες του βουνού των θεών. Η πλούσια ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων, καθώς εκεί υπήρχε από την αρχαιότητα λατρευτικό κέντρο των Μουσών. Παλιά πέτρινα σπίτια και «καπετανόσπιτα» -που μαρτυρούν το παρελθόν των κατοίκων με τη θάλασσα- στενά σοκάκια στον παλιό, παραδοσιακό οικισμό, αιωνόβια πλατάνια και πολλές μικρές πλατείες, δημοτικό πάρκο, εκκλησίες, το Ναυτικό μουσείο συνθέτουν ένα εντυπωσιακό και εξαιρετικά ενδιαφέρον τοπίο. Μπορούμε να γευματίσουμε στο Λιτόχωρο ή (αν είναι πολύ νωρίς) στην Βέροια. Μετά το φαγητό αρχίζει επιστροφή και αφού γίνει ενδιάμεση στάση για καφέ φθάνουμε στο Αίγιο στις 10.00-10.30 περίπου.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 100 € σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο, 130 σε μονόκλινο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Η διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία: Royal Palace resort & spa 4* και Porto Marine 4* με πρωινό (μπουφέ) και δείπνο (μπουφέ).
  • Ενημερωτικό φυλλάδιο
  • Έξοδα Γέφυρας, διόδια, φόροι.
  • Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μέχρι το Σάββατο, 14/10/2017 στους: κ. Α. Λουκόπουλο 26910-29160 / 6978981905  / κ. Α. Ρέλλα-Παπασημακοπούλου26910 -27278 / 6974752115

κ. Δημήτρη Κακαβάνη 26910-25227 / 6945538871

 Απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού 50 € στο πρακτορείο του κ. Π. Ματθαίου, αφού, προηγουμένως επικοινωνήσετε με κάποιο μέλος του Συμβουλίου.