Να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό η Αστυνομία Αιγίου

   Για να ενδυναμωθεί το σώμα και να λειτουργήσει περισσότερο αποδοτικά

Το θέμα της στελέχωσης των Αστυνομικών τμημάτων είναι το μέγα ζητούμενο, αφού με τις συρρικνώσεις υπηρεσιών η αστυνομική δύναμη έχει αποδυναμωθεί και η Αστυνομία δεν μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά όπως πρέπει.

Στην Αστυνομία του Αιγίου, αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν  τη συγχώνευση των υπηρεσιών, το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου διέθετε 25 άτομα και 12 άτομα το τμήμα Τροχαίας.  Δυστυχώς όμως με τη συγχώνευση των παραπάνω υπηρεσιών, αυτή τη στιγμή το Αστυνομικό τμήμα Αιγιάλειας, διαθέτει 6 άτομα λιγότερα. Αντί λοιπόν, να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας μετακινήθηκαν 6 αστυνομικοί, χωρίς να αντικατασταθούν.

Αυτόνομα λειτουργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου  με 12 άτομα, ενώ υπάρχουν μόνο δύο περιπολικά για ολόκληρη την Αιγιάλεια, συν την ομάδα “ΔΙΑΣ” που αποτελείται από πέντε άνδρες και περιπολεί καθημερινά.

Η άφιξη της ομάδας “ΔΙΑΣ” στην περιοχή μας, αρχικά  ενίσχυσε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αφού οι άνδρες επιτελούν εξαιρετικό και αποδοτικό έργο αναμφισβήτητα, όμως αυτό φαίνεται να μην φτάνει, αφού οι συμπολίτες επισημαίνουν ότι τα κρούσματα κλοπών και ληστειών αυξάνονται, παρά και την έντονη παρουσία της “ΔΙΑΣ”.

Από την άλλη το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιάλειας “φιλοξενεί” από την Πάτρα σχεδόν σε καθημερινή βάση δώδεκα αλλοπαδούς όπου καλείται για τη φύλαξή τους ένας μόνο αστυνομικός.

Επίσης το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας  έχει στον τομέα αρμοδιότητάς του, την περιοχή από Ακράτα μέχρι Παναγοπούλα  με ένα μόνο περιπολικό και δύο αστυνομικούς, οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι κατά στο οκτάωρό τους να διανύουν 250 χιλιόμετρα από Αίγιο – Ακράτα και αντίστροφα και ουσιαστικά να ανταποκρίνονται στα τηλεφωνικά σήματα που δέχονται.

Παράλληλα, ένα όχημα της ασφάλειας ανά βάρδια με έναν αστυνομικό προσπαθεί να καλύψει τα κενά, ενώ από το απόγευμα έως το βράδυ υπάρχει ένα περιπολικό με δύο άνδρες μικτό, δηλαδή ένας άνδρας της Ακράτας και ένας αστυνομικός του τμήματος Αιγίου.

Μετά από τα παραπάνω στοιχεία, το ζητούμενο είναι η στελέχωση και ενδυνάμωση της Αστυνομίας Αιγίου και ιδίως του τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, με επιπλέον έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να βοηθήσουν το ήδη υπάρχον. ώστε να αντιμετωπίσουν τις παραβατικές συμπεριφορές κάποιων, που ακόμα και μπροστά στα “μάτια” των αστυνομικών δεν διστάζουν να παρανομήσουν.

Οι άνδρες που στελεχώνουν αυτή τη στιγμή το αστυνομικό μέγαρο, παρά τις δυσκολίες, αγωνίζονται να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στα καθημερινά περιστατικά που καταγράφουν από συμπολίτες και δεν είναι ουκ ολίγα.

Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι σε πρώτη μέριμνα των αρμοδίων παραγόντων και θα πρέπει να βοηθηθεί ουσιαστικά το αποτελεσματικό έργο που επιτελούν οι άνδρες της ομάδας “ΔΙΑΣ”, και η ΟΠΚΕ, αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις υπηρεσίες της τοπικής αστυνομίας και καταβάλλουν υπερπροσπάθειες για την καλύτερη αστυνόμευση των πολιτών και της πόλης. Ας ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό η Ασφάλεια Αιγίου και το Αστυνομικό τμήμα Αιγιάλειας.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”