Δεν πάνε σχολείο οι μαθητές από το Μπόσι Καλαβρύτων στους Πετσάκους – Δεν υπάρχουν δρομολόγια για τη μεταφορά τους

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στο χωριό Μπόσι Καλαβρύτων, αφού οι μαθητές παρότι τα σχολεία ξεκίνησαν δεν έχουν τρόπο να πάνε στο κοντικό χωριό Πετσάκους όπου εκεί υπάρχει σχολείο.

Η απόσταση που χωρίζει τα δύο χωριά είναι 10 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 3 χιλιόμετρα είναι σχεδόν απροσπέλαστα και δεν υπάρχει τρόπος μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο στους Πετσάκους.

Οι μαθητές που πρέπει να μεταφερθούν εκεί, είναι 3 κορίτσια, ενώ το σχολείο είναι μονοθέσιο και συνολικά έχει 5 μαθητές.

Οι γονείς των τριών κοριτσιών, αγρότες και κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα, δυσκολεύονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο καθημερινά, καθώς όπως τονίζουν στο “aigialeia24.gr” έχουν αιγοπρόβατα και κτήματα που πρέπει καθημερινά να φροντίσουν.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι παρότι έχουν εκφράσει τα παράπονά τους για το συγκεκριμένο θέμα στο Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καμία συντονισμένη ενέργεια για επίλυση του θέματος.

Οι οικογένειες των τριών κοριτσιών ζητούν, είτε από το Δήμο Καλαβρύτων, είτε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα, να σταλούν μηχανήματα, να ανοίξει ο δρόμος και να καθαριστεί, αν όχι ασφαλτοστρωθεί, προκειμένου να γίνει η μεταφορά των μαθητών.

Επειδή ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των τριών μαθητριών προέβη άγονος, υπάρχει ιδιώτης που δέχεται να αναλάβει καθημερινά τη μεταφορά των μαθητριών με αυτοκίνητο τύπου τζιπ.

Το “aigialeia24.gr” επικοινώνησε με το δάσκαλο του σχολείου κ. Μιχάλη Καμινέλη, ο οποίος ζήτησε να γίνουν άμεσα ενέργειες προκειμένου οι μαθήτριες να ξεκινήσουν να έρχονται στο σχολείο, μιας και μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να πάνε και να βρεθεί μια γρήγορη λύση.

Ευελπιστούμε να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και οι μαθήτριες να καταφέρουν να φτάσουν από το Μπόσι στο σχολείο στους Πετσάκους για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους για τη νέα σχολική χρονιά.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ