Δύο νέες κινητές μονάδες υγείας στην υπηρεσία των πολιτών – Θα προμηθευτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μια σημαντική απόφαση για την ενίσχυση των προσπαθειών πρόληψης και προστασίας της υγείας των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα θα αγοραστούν δύο νέες κινητές μονάδες υγείας , που θα προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα , προκειμένου οι κάτοικοι της Αχαϊας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, κυρίως δυσπρόσιτων περιοχών , που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στις νοσηλευτικές μονάδες , να πραγματοποιήσουν προληπτικές εξετάσεις από γιατρούς για να αντιμετωπίσουν έγκαιρα ασθένειες.

Παράλληλα οι τρείς συνολικά κινητές μονάδες θα λειτουργούν και ως αιμοδοτικά κέντρα, ώστε να αποκτήσει η περιοχή μας επάρκεια σε αίμα, για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου λήφθηκε μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμου, για τροποποίηση του προϋπολογισμού και σχετική εισήγηση του βοηθού Περιφερειάρχη Αντώνη Χαροκόπου.

Συνολικά το κόστος της προμήθειας των δύο νέων κινητών μονάδων υγείας ανέρχεται σε περίπου 180.000 ευρώ.

«Πρέπει στις δύσκολες συγκυρίες που ζούμε να φροντίζουμε με κάθε θυσία την υγεία των πολιτών, το πολυτιμότερο αγαθό, κι εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το πράττουμε με αίσθημα ευθύνης», δήλωσε για την απόφαση του Σώματος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.