Φορτηγό έπεσε σε πεζούς στην Ράμπλας στη Βαρκελώνη, τουλάχιστον δύο νεκροί

Μαρτυρίες για δεκάδες άτομα πεσμένα στο έδαφος – Πληροφορίες και για πυροβολισμούς – Ο δράστης οδήγησε με μεγάλη ταχύτητα το λευκό όχημα στον πεζόδρομο και διέφυγε με τα πόδια

Σκηνές τρόμου σε μεγάλο πεζόδρομο στο κέντρο της Βαρκελώνης εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στον μεγάλο πεζόδρομο της La Rambla, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 25 έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός ανέβηκε στον πεζόδρομο και με μεγάλη ταχύτητα και διένυσε 530 μέτρα πάνω στους πεζούς, οι οποίοι έντρομοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν.

Συμφωνά με μαρτυρίες, δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, ενώ η ισπανική αστυνομία έχει αποκλείσει και εκκενώσει ολόκληρη την περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική.

Όπως ανέφεραν πηγές της ισπανικής αστυνομίας, ο δράστης οδήγησε με μεγάλγη ταχύτητα το λευκό φορτηγό πάνω στους πεζούς και ακολούθως διέφυγε πεζός. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ έχουν εκκενωθεί και οι γύρω δρόμοι, καθώς θεωρείται μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

Η επίθεση στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της La Rampla σημειώθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 17:05 τοπική ώρα.

Οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει «τρομοκρατικό χτύπημα» την επίθεση με το αυτοκίνητο, δίχως ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τον δράστη, ο οποίος αναζητείται. Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας Sun, αμέσως μετά την επίθεση με το αυτοκίνητο, ακούστηκαν και πυροβολισμοί στο σημείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, προς το παρόν έχουν επιβεβαιωθεί επτά νεκροί, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 25.

Λίγα λεπτά αργότερα, δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε τουρκικό εστιατόριο στην περιοχή και βρίσκονται ταμπουρωμένοι εκεί. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, δεν αποκλείεται τα δύο γεγονότα να συνδέονται, κάτι που αν αποδειχθεί, θα πρόκειται για ένα μεγάλο και οργανωμένο σχέδιο.

Τα τοπικά Μέσα συνδέουν τα δύο γεγονότα, κάνοντας λόγο για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, καθώς και για την ενοικίαση ενός δεύτερου βαν, με το οποίο οι ένοπλοι είχαν σκοπό να διαφύγουν.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πριν από λίγο πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έπειτα από την επίθεση στη Βαρκελώνη και χαρακτήρισε προτεραιότητα το να προσφερθούν φροντίδες στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί.

 

Πηγές: MSN, protothema.gr