Την Τρίτη 8 Αυγούστου η προβολή της ταινίας “Kon-Tiki” στο Λόγγο στο πλαίσιο του «Θairος Film Festival»

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από το κοινό, το φεστιβάλ υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών «Θairος Film Festival», την Τρίτη 8 Αυγούστου, με την προβολή της νορβηγικής ταινίας «Kon-Tiki», υποψήφιας για Όσκαρ του 2013.

Περισσότερα από πενήντα χρόνια πριν, το 1947, ο Νορβηγός Θορ Χέγερνταλ, ο οποίος παραμένει καταγεγραμμένος ως ένας από τους πιο θαρραλέους άντρες στην Ιστορία, διένυσε 4.300 ναυτικά μίλια στον Ειρηνικό Ωκεανό, πάνω σε μια ξύλινη σχεδία, την ηρωική «Κον–Τίκι». Στόχος του Θορ ήταν να αποδείξει σε όλους την θεωρία του ότι η Πολυνησία κατοικήθηκε από Περουβιανούς και όχι από ανθρώπους της Δυτικής Ασίας – κάτι που υποστήριζαν όλοι. Την θεωρία του δεν την στήριζε ούτε ένας επιστήμονας. Όλοι θεωρούσαν ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον, μέχρι την στιγμή όπου ένας Αμερικάνος καθηγητής, αστειευόμενος με τον Θορ, τον παρότρυνε να κάνει την θεωρία του πράξη ταξιδεύοντας από το Περού στην Πολυνησία με μια ξύλινη σχεδία. Ο Θορ πείσμωσε και το τόλμησε…

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου «Ο Βύρων», σε συνεργασία με το Φιλοπροοδευτικό Όμιλο Λόγγου και με την ευγενική προσφορά των δικαιωμάτων της ταινίας από την Νορβηγική Πρεσβεία και το Ινστιτούτο Νορβηγικού Κινηματογράφου.

Ώρα προβολής 21.30 με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Το «Θairος Film Festival» έρχεται για να προσφέρει μια ειδυλλιακή εμπειρία θερινού κινηματογράφου μετατρέποντας χώρους της περιοχής μας σε υπαίθριες αίθουσες προβολών και πραγματοποιείται σε συνεργασία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου.