Α. Κατσανιώτης: “Οι αγρότες της Αχαΐας πρέπει να στηριχθούν”

Μεγάλες ζημιές στην πιο κρίσιμη εποχή για τις αγροτικές καλλιέργειες υπέστησαν οι καλλιεργητές του Νομού Αχαΐας την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 και ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης φέρνει το θέμα στη Βουλή.

Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης σημειώνει πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα η χαλαζόπτωση, που έπληξαν πολλές περιοχές των Δήμων Αιγιάλειας και Δυτικής Αχαΐας, προκάλεσαν ζημιές κυρίως στις αμπελοκαλλιέργειες, αλλά και σε ελιές και κηπευτικά, σε μια χρονική στιγμή που συμπίπτει με την περίοδο συγκομιδής. Οι πληγέντες αγρότες βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση, μετά από τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, στην οποία καλούνται να καταβάλουν φόρους για το έτος 2017 και να παραμείνουν συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ο κ. Κατσανιώτης ρωτάει αν θα βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης για την κάλυψη του επιπλέον κόστους που απαιτείται για τη καλλιεργητική φροντίδα από τους παραγωγούς, έτσι ώστε να μην καταστραφεί πλήρως η παραγωγή τους, εάν έχει προωθηθεί επαρκώς το πρόγραμμα αντιχαλαζιακής προστασίας, αλλά και αν θα υπάρξουν οικονομικές διευκολύνσεις (πάγωμα ΕΦΚΑ, αναστολή καταβολής δόσης φόρου εισοδήματος,) προκειμένου να υποστηριχθούν οι πληγέντες αγρότες.