Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου θα μεταβεί στον ΕΛΓΑ για να διεκδικήσει το δίκιο των πληγέντων παραγωγών

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ» μετά τις σοβαρές καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή 16-07-2017,με την χαλαζόπτωση που στο πέρασμα της, κατέστρεψε την παραγωγή σε σταφίδες, ελιές, αμπέλια και στα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα (κηπευτικά, μήλα, αχλάδια κλπ) λίγο πριν τη συγκομιδή τους, καλεί τους αγρότες της Αιγιάλειας  σε αγωνιστική ετοιμότητα για να πραγματοποιηθούν άμεσα και αντικειμενικά οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ.

Μετά από επικοινωνία που είχε ο σύλλογος με μέλη του και με την παρουσία του στις πληγέντες περιοχές εκτιμάται πως οι ζημιές έχουν γίνει κυρίως στις Δημοτικές Ενότητες Συμπολιτείας και Ερινεού καθώς και στον πρώην Δήμο Αιγίου σε Δ.Δ. πλησίον του ποταμού Μεγανίτη. Οι καταστροφές στις περισσότερες περιοχές αγγίζουν το 100%.Σοβαρές είναι και ζημιές και στην υπόλοιπη Αιγιάλεια από την άκαιρη βροχόπτωση.  Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν αρκούσαν τα τεράστια προβλήματα  που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι μικρομεσαίοι αγρότες, από τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τα μνημόνια καθ’ υπόδειξη της Ε.Ε. (φορολογικό, ασφαλιστικό, κόστος παραγωγής, κόκκινα δάνεια) ήρθαν και οι καταστροφές από τις καιρικές συνθήκες για να αποτελειώσουν το έργο, που είναι το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Ζητάμε:

  • Έμμεση εκτίμηση των ζημιών από έμπειρο προσωπικό. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο.
  • Να υπολογισθεί η απώλεια παραγωγής για τα κιλά που πρέπει να παραδοθούν από τους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας για την συνδεδεμένη ενίσχυση, στις περιοχές που έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα.
  • Άμεση αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας που παρουσιάζει αρκετά προβλήματα.

Καλούμε τους αγρότες της Αιγιάλειας να επικοινωνούν με τον Σύλλογο για τυχόν προβλήματα που δεν έχουμε λάβει υπόψη μας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου την Δευτέρα 24/7/2017 θα μεταβεί στον ΕΛΓΑ για να διεκδικήσει το δίκιο των πληγέντων παραγωγών.