Χαλάζι, κεραυνοί, ισχυροί άνεμοι και έντονη βροχόπτωση προκάλεσαν προβλήματα στην Αιγιάλεια

Το βράδυ της Κυριακής οι κάτοικοι του Αιγίου και της ευρύτερης Αιγιάλειας έζησαν μια πρωτόγνωρη καταιγίδα που τα είχε όλα: Δυνατούς κεραυνούς, έντονη βροχόπτωση, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι στα ορεινά χωριά της Αιγιάλειας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία είχε νωρίτερα προαναγγείλει η ΕΜΥ προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις φερτών υλικών, ενώ οι ζημιές στις καλλιέργειες της σταφίδας πιθανότατα να είναι μεγάλες μιας και το χαλάζι που έπεσε στα ορεινά κυρίως της Αιγιάλειας είχε μεγέθος κερασιού.

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε παραλιακά καταστήματα κυρίως στα Σελιανίτικα, στις Καμάρες και στο Λόγγο, ενώ οι καταστηματάρχες και οι θαμώνες δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δρόμοι πλημμύρισαν στην οδό Ψαρρών στο λιμάνι του Αιγίου, όπου η Πυροσβεστική απεγκλώβισε οδηγό στον πλημμυρισμένο δρόμο, ενώ δέχτηκε κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοίκους πλημμυρισμένων κατοικιών, ενώ από τους ισχυρούς άνεμους κόπηκαν δέντρα και έκλεισαν δρόμοι.

Αυτή τη στιγμή στο Αίγιο επικρατεί δυνατή βροχόπτωση, ενώ η έντονη κακοκαιρία αναμένεται να εξασθενήσει από σήμερα Δευτέρα αργά το απόγευμα.