Σημαντικές παρεμβάσεις του Συλλόγου “Αλυκής” για μια καθαρή παραλία

Το  Δ.Σ.  του  συλλόγου Αλυκής ενημερώνει τους φίλους και επισκέπτες της παραλίας Αλυκής, ότι κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Αιγιάλειας, ώστε σύμφωνα με το θεσμικό τους ρόλο, να πράξουν τα δέοντα, ώστε να είναι και φέτος καθαρή η παραλία της Αλυκής με τη Γαλάζια Σημαία (που ακόμα δεν έχει φτάσει στο Δήμο, ώστε να τοποθετηθεί).

Επίσης, να διανοιχτεί ο δρόμος της Αλυκόβρυσης, όπου υπάρχει η ανάλογη συναίνεση, και αναμένονται οι τυπικές, αλλά χρονοβόρες διαδικασίες, και τέλος, να νοικιαστεί κατάλληλο οικόπεδο, ώστε να αποσυμφορήσει την παραλία από την ανεξέλεγκτη στάθμευση.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν καταφέραμε να τακτοποιήσουμε ούτε φέτος, λόγο της γραφειοκρατίας και της έλλειψης προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας, αφού δεν μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της παραλιακής ζώνης σε καθημερινή βάση, ειδικά στην παρούσα ΄΄φορτωμένη΄΄ περίοδο.

ΤΟ Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε λοιπόν και για φέτος, από τις 11 Ιουλίου, μέλος του συλλόγου, σε καθημερινή βάση, να αναλάβει της καθαριότητα των καλαθιών όλης της παραλίας από τη Γαλάζια Σημαία μέχρι το τέρμα Αλυκής. Σε αυτό το εγχείρημα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας για την υποστήριξή του, καθώς και τα καταστήματα της παραλίας για την ευαισθησία τους, που σύντομα θα ανακοινώσουμε και ονομαστικά.

Υ.Γ.. Είμαστε και στην ευχάριστη θέση να τονίσουμε, ότι ειδικά φέτος η παραλία Αλυκής καλύπτει  τις περισσότερες προϋποθέσεις για την ανάδειξή της με την Γαλάζια Σημαία, και η καθαριότητα των νερών διασταυρώθηκε και από τον έλεγχο του ΠΑΚΟΕ (ΠΑνελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών).