Ερώτηση Ανδρέα Κατσανιώτη στη Βουλή για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Πάτρα και την Αχαΐα

Με αφορμή την αναστάτωση κατοίκων και φορέων για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην έξω Αγυιά και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης φέρνει συνολικά το θέμα των κεραιών στη Βουλή, ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία για το πλήθος των κεραιών στην Πάτρα και την Αχαΐα, καθώς και τους ελέγχους που έγιναν ή γίνονται για την μέτρηση της ακτινοβολίας.

Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών, ο κ. Κατσανιώτης αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, έχουν χαρακτηρισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «πιθανά καρκινογόνες», και κατόπιν πορισμάτων σχετικής έρευνας, από την οποία προκύπτει συσχέτιση περιστατικών λευχαιμίας σε παιδιά, με την λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στην περιοχή της Έξω Αγυιάς Πατρών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του τοπικού τύπου».

Ο κ. Κατσανιώτης ζητάει να πληροφορηθεί ποιος είναι ο αριθμός των νόμιμα αδειοδοτημένων κεραιών στον Δήμο Πατρέων, πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει κατ’ έτος την τελευταία 5ετία, καθώς και με ποια συχνότητα γίνεται ο επανέλεγχος ανά κεραία και ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών.

Ακόμα, ζητάει να μάθει εάν και πόσες παραβάσεις της νομοθεσίας έχουν διαπιστωθεί στο νομό Αχαΐας, ποιες και πόσες κυρώσεις έχουν επιβληθεί, αλλά και πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κεραίες μη νόμιμα αδειοδοτημένες.

Τέλος, ζητάει την επίσημη θέση της κυβέρνησης, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, για τις συνέπειες των κεραιών και της ακτινοβολίας στην δημόσια Υγεία.