Η Χορωδία Αιγίου στη Σύρο

Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές επιτυχίες της η Χορωδία Αιγίου 1933 το τριήμερο 30/6-2/7 ταξίδεψε στη Σύρο και πήρε μέρος στο 10ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμούπολης,το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πασίγνωστο θέατρο «Απόλλων», αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου.

Η Χορωδία εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμα της με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών   κι ακολούθησε ένας καταιγισμός χειροκροτημάτων. Αποθεώθηκαν κυριολεκτικά η σοπράνο Μαρία Πεττεμερίδου και η μέντζο σοπράνο Βάλια Φωτιάδη σε σόλο και ντουέτο με συνοδεία της Χορωδίας, καθώς επίσης και οι πιανίστες του Χορωδιακού Συνόλου: Χριστίνα Αποστολοπούλου και Εύα Βλαχάκου.

Ο μαέστρος κ. Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος δέχθηκε θερμά συγχαρητήρια και ειλικρινή λόγια θαυμασμού από μαέστρους και κοινό, τόσο μέσα στην αίθουσα του θεάτρου όσο και έξω στους δρόμους της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σύρο τα μέλη της αποστολής, επισκέφτηκαν και χαλάρωσαν κολυμπώντας στο Γαλιτσά, Ντέλαγκράτσια, Φοίνικα, Κίνι. Επίσης ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της Ερμούπολης, και επέστρεψαν στο Αίγιο την Κυριακή το βράδυ με τις καλλίτερες αναμνήσεις.