Το 22ο Φεστιβάλ Σταφίδας στο Γρηγόρι Αιγιαλείας

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μουσική, Παραδοσιακό Χορευτικό Πανόραμα, Τραγούδι, Γλέντι, μουσική από Ορχήστρα, Εκθέσεις και Επισκέψεις σε κτήματα, αλώνια και λινά της περιοχής του χωριού Γρηγόρι, περιλαμβάνει το 22ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2017 στο Γρηγόρι του Δήμου Αιγιαλείας.

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογός Γρηγόρι Αιγίου «ο Άγιος Γρηγόριος», στο πλαίσιο του φετινού 22ου Φεστιβάλ Σταφίδας 2017 διοργανώνει την Κεντρική Εκδήλωση (Γιορτή Σταφίδας) την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 το βράδυ, στην πλατεία του χωριού με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, η οποία θα περιλαμβάνει:

  • Παραδοσιακούς Χορούς από χορευτικούς ομίλους της Αιγιαλείας (18ο Ελληνικό Παραδοσιακό Χορευτικό Πανόραμα)
  • Δημοτικό-λαϊκό γλέντι με μουσική από ορχήστρα με τους Τάσο Φραγκούλη, Άγγελο Σαμαντά, Έλενα Γεωργαντά
  • Εκθέσεις, προβολές:

3η έκθεση αγροτικών εργαλείων-μηχανημάτων, έργων τέχνης, προϊόντων

  • Δωρεάν διάθεση συσκευασμένης σταφίδας-Προσφορά της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών Α.Ε.Σ. Α.Ε.

 

Χώρος Εκδηλώσης: Πλατεία Γρηγόρι, Ώρα 9:00 μ.μ., είσοδος και πίστα για χορό ελεύθερη για το κοινό

Ακόμη στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ Σταφίδας 2017 προγραμματίζονται, επισκέψεις-ξεναγήσεις τουριστικού και αγροτικού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, στο πλαίσιο των ΟΙΝΟΞΕΝΙΩΝ 2017, από 17 έως 27 Αυγούστου, σε κτήματα, λινά, αλώνια της περιοχής του χωριού Γρηγόρι Αιγίου, με σκοπό τη γνωστοποίηση, ανάδειξη και διάδοση της παραγωγής και διάθεσης της μαύρης Σταφίδας, του «φρουτένιου» χρυσού της Αιγιάλειας. Με φροντίδα του Συλλόγου, θα ενημερώνονται επί τόπου οι επισκέπτες για την διατροφική αξία της Σταφίδας, τον τρόπο καλλιέργειας, παραγωγής, τρύγου, αποξήρανσης και διάθεσης. Στους επισκέπτες, με τη φροντίδα του Συλλόγου θα προσφερθεί ως φίλεμα χλωρή σταφίδα.

Εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, για τον κόσμο της Αιγιαλείας και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τους εκδρομείς, τους τουρίστες, τους επισκέπτες της Αιγιαλείας που επιθυμούν να γνωρίσουν το προϊόν της Σταφίδας, τις διατροφικές και ευεργετικές της ιδιότητες, να ενημερωθούν και να γλεντήσουν.

Όπως μας εξηγεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι «Ο Άγιος Γρηγόριος», σκοπός του πολυετούς και καταξιωμένου Φεστιβάλ Σταφίδας, είναι η διάδοση του τοπικού αγροτικού προϊόντος της Σταφίδας που η μεγαλύτερη παραγωγή εξάγεται κάθε χρόνο στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, η ανάδειξη της διαδικασίας καλλιέργειας και συγκομιδής αυτού του «Φρουτένιου Χρυσού» της Αιγιάλειας και η εορταστική προετοιμασία των κατοίκων σε όλες τις πλαγιές της περιοχής, ώστε στη συνέχεια να περισυλλέξουν ποιοτική παραγωγή και να διαθέσουν το προϊόν κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι μας περιμένει στις εκδηλώσεις του οι οποίες είναι σχεδιασμένες με μεράκι και απευθύνονται σε όλους όσους αγαπούν την Ελληνική παραγωγή, τα τοπικά προϊόντα και την παράδοση της Αιγιαλείας!!!