Η καρδιά του Αιγίου χτύπησε στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου στο φιλικό αγώνα βετεράνων Π.Γ.Σ. – Μπαρτσελόνα

Εδώ και αρκετό καιρό πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το μεγάλο αθλητικό γεγονός του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ βετεράνων Μπαρτσελόνα και Παναιγιαλείου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, που είχε μάλιστα φιλανθρωπικό χαρακτήρα, μιας και τα έσοδα από τα εισιτήρια (τιμή 5 €) θα διατεθούν υπέρ του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού». Το σκορ του παιχνιδιού Π.Γ.Σ. – Μπαρτσελόνα 2-3.

Η Καταλανική αποστολή έφτασε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Ιουνίου και το ίδιο απόγευμα έγινε δεκτή στο Αίγιο από τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο, προτού η ομάδα καταλύσει στο ξενοδοχείο Florida Blue Bay Hotel στον Ψαθόπυργο. Μετά τις 10 το βράδυ η αποστολή βρέθηκε στο «Τουριστικό» στην παραλία Αιγίου για ποτό.

Το πρωί του Σαββάτου 1ης Ιουλίου οι παίκτες και οι συνοδοί τους βρέθηκαν ξανά στο Αίγιο για περιήγηση στην πόλη και καφέ στην «Ανεμώνη» στα Υψηλά Αλώνια Αιγίου, ενώ την ίδια ώρα παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από εκπροσώπους των δύο ομάδων στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου..

Οι βετεράνοι της Μπαρτσελόνα έφτασαν στις 7.20 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, για προθέρμανση και στις 8.15 μ.μ. οι αιγιώτισσες Cheerleaders  παρουσίασαν σύντομη χορογραφία και στις 8.25 μ.μ. ξεκίνησε η εκδήλωση βραβεύσεων και απονομής τιμητικών πλακετών στα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, την παρουσίαση της οποίας θα αναλάβουν οι αιγιώτισσες δημοσιογράφοι Νατάσα Ράγιου και Δήμητρα Αναργύρου.

Παρά την υπερβολική ζέστη – καύσωνας, το γήπεδο γέμισε κόσμο που καταχειροκρότησε και τις δύο ομάδες, αλλά και όσους από τους άσσους του τότε ένδοξου Παναιγιάλειου έδωσαν το παρόν.

Οι δύο ομάδες εισήλθαν στο γήπεδο στις 8.50 μ.μ. και μετά την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Καταλονίας και της Ελλάδας από τη Φιλαρμονική της Ακράτας, στις 9 μ.μ. ακριβώς ξεκίνησε ο ποδοσφαιρικός αγώνας.

Στο ημίχρονο, τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και μετά το τέλος του αγώνα, ενώ απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια στους συμμετέχοντες. Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου των προπονητών, αρχηγών και υπευθύνων των ομάδων στην αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου και η βραδιά τελείωσε με δεξίωση προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων στο κτήμα Καρούμπαλου στα Διγελιώτικα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζωγράφος, ΒΟΗΘΟΙ: Μεσσάζος, Καμζόλας 4ος: Τριανταφύλλης

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Κόκσιτς, Μπλανγκέρα, Κουζίν, Ράμος, Γκρίφε, Όρτι, Τορκάλ, Κορομίνας, Εσκομπάρ, Ορτονιο, Φουέντες, Παλομάρες, Μποτέγια, Ρενγκέλ, Ρεμπόγιο, Μπαράδο, Πριέγκο, Σέρχιο Μαρτίνες, Βαγεσίγιος, Ντούρα, Μπράβο.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Α΄ ημίχρονο): Γ. Παπαδόπουλος, Καραγιαννάκης, Κωνσταντινίδης, Καλαντζής, Πετρόπουλος, Κούκας, Λουκάτος, Μπαβιώλης, Ρούμπας, Ρόρος, Παπαχριστόπουλος (αρχ. ενδεκάδα), Καράτσης, Μπακογιάννης, Πιερρουτσάκος, Μισαηλίδης, Μαυρόπουλος, Πλέσσας, Μαστροκυριάκος.

(Β΄ ημίχρονο): Λίβας, Αθανασίου, Σωτηρόπουλος, Θ. Καρανικόλας, Τσεκούρας, Λελούδας, Κιντής, Μητρόπουλος, Μακρυγιάννης, Καραπίτσος, Ανωγιάτης, Μπαλτιμάς, Βίλλιος, Ζαππής, Γ. Παλαιολογόπουλος, Τρίψας, Κατσαρέλιας, Γεώργ. Παλαιολογόπουλος, Παρασκευόπουλος, Λαζανάς.

 

ΠΟΙΟΙ  ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους εξής:

  1. Στους δημοσιογράφους, αθλητικούς συντάκτες και σχολιαστές ραδιοφωνίας και τηλεόρασης κ.κ. Γιάννη Διακογιάννη, Βασίλη Γεωργίου, Τάκη Θεοδωρακόπουλο, ως ιδανικά παραδείγματα αθλητικής ενημέρωσης στην χώρα μας.
  2. Στους βετεράνους ποδοσφαιριστές και εξαιρετικούς επιστήμονες κ.κ. Λάκη Νικολάου (ΑΕΚ), Φραγκίσκο Σούρπη (ΠΑΟ), Κούλη Αποστολίδη (ΠΑΟΚ), Αντώνη Γλύκα (ΟΣΦΠ), Αποστόλη Καραφωτιά (Παναιγιάλειος), ως φωτεινά παραδείγματα για την νεολαία στο ότι αθλητισμός και σπουδές μπορούν να πορεύονται μαζί.
  3. Στους Αστέριο Μπέλλα, Ντίνο Μακρή, Βασίλη Τσινούκα, Αργύρη Αρβανίτη, Αργύρη Κούκα, Φώτη Αθανασόπουλο, Αγγελόπουλο Δημήτρη για τη πολυετή προσφορά και αφοσίωσή τους στον ΠΓΣ.
  4. Στην ΕΡΤ ΑΕ για την μακροχρόνια, αποτελεσματική, καταρτισμένη, αληθινή, αμερόληπτη προσφορά της στην ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
  5. Στην BARCELONA F.C. ως τον πλέον καταξιωμένο ποδοσφαιρικό σύλλογο σε παγκόσμιο επίπεδο με μοναδική και παραδειγματική δημοκρατική λειτουργία.
  6. Στην AGRUPACIO BARCA JUGADORES (Ένωση παικτών Μπαρτσελόνα) για την προσφορά της μέσω της συμμετοχής σε αγώνες και δρώμενα που προσπαθούν να μειώσουν τα δεινά συνανθρώπων μας σε ολόκληρο τον κόσμο.
  7. Στην AEGEAN AIR για την σημαντική χορηγία της και τις διευκολύνσεις της που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ομαλή ολοκλήρωση της τέλεσης αυτής της εκδήλωσης.
  8. Στο FLORIDA BLUE BAY HOTEL στον Ψαθόπυργο, για την χορηγία του στην φιλοξενία της αποστολής της Μπάρτσα.
  9. Στον πρόεδρο της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών κ. Θανάση Σωτηρόπουλο, για την ένταξη στη διοίκηση της ΠΕΣ της κοινωνικής ευθύνης.
  10. Στον κ. Αλέξανδρο Καλλέργη για την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά του στην Αιγιάλεια.

 

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρωί της Κυριακής 2 Ιουλίου, οι φιλοξενούμενοι θα ταξιδέψουν με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα, όπου θα φιλοξενηθούν από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά και μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν το Μουσείο Ολοκαυτώματος, την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, τον Τόπο Θυσίας στο Λόφο του Καππή, το Σπήλαιο των Λιμνών, το Πλανητέρο και την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Το ίδιο βράδυ, τελευταίο της παραμονής τους στην περιοχή μας, θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση για τη λήξη και την απονομή βραβείων του «Aigialeia Youth Cup» που διοργανώνει ο Παναιγιάλειος για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου (ώρα έναρξης 9 μ.μ.). Μετά τις απονομές, θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου και λάτιν χορών από το Dancing Club Αιγίου και η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία του Χρήστου Δάντη, ο οποίος μάλιστα θα συμμετάσχει αφιλοκερδώς στη γιορτή. Τέλος, οι Καταλανοί θα αποχωρήσουν τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Ιουλίου για να επιστρέψουν το μεσημέρι στη Βαρκελώνη.

Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας του φιλανθρωπικού αγώνα είναι η ΕΡΤ, η οποία θα μεταδώσει το παιχνίδι ζωντανά (ΕΡΤ-3). Εξάλλου, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν μαζί τους δικό τους τηλεοπτικό συνεργείο και επιτελείο που θα μεταδίδει σε εκατομμύρια followers των social media της Μπαρτσελόνα, όλες τις λεπτομέρειες της τριήμερης επίσκεψης των βετεράνων της σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ