Αυτοψία του δρόμου που συνδέει την Ιερά Μονή Μακελλαριάς με τον επαρχιακό δρόμο Αιγίου -Καλαβρύτων μέσω Φτέρης, στους Πετσάκους, αλλά και το Λεόντιο

Σήμερα 29/6/2017 έγινε συνάντηση στην Ιερά Μονή Μακελλαριάς με του: Δημαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά, Αντιδήμαρχο κ. Χουλιάρα Δημήτρη, Διευθυντή Δασών κ. Παναγιωτόπουλο Γεώργιο, Δασολόγο :Διεύθυνσης Δασών κ. Δημόπουλο Χρήστο, Πρόεδρο Πετσάκων κ. Λαμπίρη Απόστολο , Προϊστάμενο Έργων της Περιφέρειας κ. Φλωράτο Παναγιώτη και τους κ. Κωνσταντίνο και Ηλία Κανελλόπουλο.

Αρχικά έγινε αυτοψία του δρόμου που συνδέει την Ιερά Μονή Μακελλαριάς με τον επαρχιακό δρόμο Αιγίου -Καλαβρύτων μέσω Φτέρης, στους Πετσάκους, αλλά και την Ιερά Μονή με τους Λαπαναγούς και το Λεόντιο.

Όπως ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί σε πολύ μικρή απόσταση από την Μονή προς τους άνω προορισμούς υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω της στένωσης που προκαλεί ένας βράχος. Αυτός ο δρόμος αν και στους χάρτες φαίνεται σαν ο πιο σύντομος για όποιον προσέρχεται στην Μονή από το Αίγιο ή το Λεόντιο, Λαπαναγούς, Ρακίτα, είναι δυστυχώς επικίνδυνος.

Κατόπιν ενεργειών της αδελφότητας της Μονής, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου, των τοπικών φορέων και των άοκνων προσπαθειών των κ. Φλωράτου και κ. Κανελλόπουλου, ο δρόμος έχει ελπίδες να πραγματοποιηθεί με νέα χάραξη που θα ελαχιστοποιεί την επικινδυνότητα του ήδη υπάρχοντος, θα συμβάλλει στο έργο της πυροσβεστικής καθότι θα μπορεί να προσεγγίσει πιο εύκολα την Μονή και από άλλη πλευρά το δάσος της Κάνισκας, και θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή αφού η Μονή θα είναι πιο προσβάσιμη.

Ευελπιστούμε η σημερινή συνάντηση να πραγματοποιηθεί ξανά σύντομα με την χαρμόσυνη είδηση του εγκαινιασμού του νέου δρόμου.

 

Σημείωση:πρακαλούμε τους αναγνώστες να μην συγχέουμε τον παραπάνω δρόμο με τον δρόμο που συνδέει την Μονή με τον επαρχιακό δρόμο Καλαβρύτων-Πατρων μέσω Κάνισκας. Γιατί δυστυχώς η παραπληροφόρηση είναι χαρακτηριστικό των ημερών μας. Αυτός ο δρόμος είναι προσβάσιμος και ασφαλέστερος από τον δρόμο για τον οποίο έγινε αναφορά. Αλλά και αυτόν γίνονται ενέργειες για να γίνει έστω επιλεκτική ασφαλτόστρωση σε κάποια δύσκολα σημεία. Και ασφαλώς με το ενδιαφέρον του Δήμου και της Περιφέρειας περνάει κατά διαστήματα μηχάνημα που συμβάλει στην εξομάλυνση του.