Η Χορωδία Αιγίου 1933 στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στην εκδήλωση για το Μίκη Θεοδωράκη

Ηχηρό παρόν έδωσε η «Χορωδία Αιγίου 1933» στην εκδήλωση «όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» που έγινε στο Καλλιμάρμαρο για τον μεγάλο συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη.

Μετά από τρίωρες καθημερινές πρόβες επί δύο μήνες και κάτω από τη διδασκαλία του μαέστρου κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, η Χορωδία βρέθηκε την Κυριακή 18/06 στη γενική πρόβα στο Καλλιμάρμαρο η οποία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έγινε παρουσία του ίδιου του συνθέτη.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα Δευτέρα 19/6 και ήταν πραγματικά τυχεροί όσοι την παρακολούθησαν. Το κατάμεστο στάδιο (50.000 Θεατές), σείστηκε κυριολεκτικά από τα χειροκροτήματα με την είσοδο του Μίκη.

Ο επιβλητικός χώρος, ο υποβλητικός φωτισμός, η περίφημη ορχήστρα, οι μελωδικές φωνές χιλίων χορωδών, οι σολίστες από το χώρο του ελαφρολαϊκού τραγουδιού και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι υπέροχες φωνές των ηθοποιών στα κείμενα, δημιούργησαν από την αρχή μία μαγική ατμόσφαιρα που έγινε συγκινησιακά πολύ φορτισμένη όχι μόνο από την πλευρά των συντελεστών αλλά και από τον κόσμο που δεν σταμάτησε να τραγουδά, να χειροκροτεί όρθιος και να φωνάζει λόγια αγάπης στο Μίκη: « σ΄αγαπάμε, σ΄ευχαριστούμε, αθάνατος!!!» Συγκινημένος ο συνθέτης σηκώθηκε όρθιος παρόλα τα προβλήματα υγείας του, γύρισε προς το κοινό και είπε «και εγώ σας αγαπώ». Στο τέλος ο εξαιρετικός μαέστρος της συναυλίας κ. Παναγής Μπαρμπάτης του παραχώρησε με σεβασμό και ευγένεια τη θέση του , ανέβηκε στο πόντιουμ υποβοηθούμενος και διεύθυνε ορχήστρα, σολίστες και χορωδούς στο αγαπημένο του τραγούδι «Άρνηση» σε ποίηση Σεφέρη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (είχε την συναυλία υπό την Αιγίδα του), ο Πρόεδρος της Βουλής, υπουργοί, πλήθος προσωπικοτήτων από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Η συμμετοχή της Χορωδίας Αιγίου 1933 στη μεγαλειώδη και ιστορική αυτή συναυλία τιμά πρώτα από όλα την πόλη μας το Αίγιο. Επιβεβαιώνει όμως τη φήμη και την αξία της Χορωδίας και δικαιώνει τον μαέστρο της κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος την ανέδειξε σαν μία από τις καλύτερες χορωδίες της χώρας μας διδάσκοντάς την αφιλοκερδώς επί 30 χρόνια.

Οι δραστηριότητες της Χορωδίας Αιγίου δεν θα σταματήσουν ούτε το καλοκαίρι. Στις 30 Ιουνίου αναχωρεί για τη Σύρο όπου θα τραγουδήσει σε τριήμερο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ. Επίσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πάρει μέρος σε όσες πόλεις της Ελλάδος παρουσιαστεί η συναυλία «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη», με την ίδια σύνθεση που παρουσιάστηκε στο Καλλιμάρμαρο:

Soprani: Πεττεμερίδου Μαρία, Βλαχάκου Εύα, Αγγελοπούλου Αγγελική, Παπαχριστοπούλου Μαρία, Σκαλτσή Άννα-Μαρία

Alti: Αποστολοπούλου Χριστίνα, Χαραλαμποπούλου Βασιλική, Χαραλαμποπούλου Δήμητρα, Ταξιαρχοπούλου Εύη, Γεωργιάδου Ρένα, Αθανασιάδη Νία, Πετρόγιαννη Ευτυχία.

Tenori: Χαραλαμπόπουλος Λεωνίδας, Δροσιάδης Τάσος, Αρβανίτης Αργύρης, Λιμναίος Ελευθέριος, Μαρκόπουλος Χαράλαμπος, Σακελλαρίου Νίκος.

Bassi: Κολοκυθάς Βασίλης, Τασόπουλος Ανδρέας, Φωτιάδης Στέφανος, Σταυρόπουλος Χάρης, Μαμτσαδέρης Αποστόλης, Κατσιφέρης Κώστας.

Συγχαρητήρια σε όλους.