Έκρηξη στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για  τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού, του οδηγού του και συνοδού ασφαλείας του  – Μεταφέρεται τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό – Άνοιξε παγιδευμένο φάκελο μέσα στο αυτοκίνητο

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο αυτοκίνητο  στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για  τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου, του οδηγού του και ενός συνοδού ασφαλείας του.

Στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει συναγερμός για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος  του πρώην πρωθυπουργού και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έως αυτή την ώρα (19.19) ο Λουκάς Παπαδήμος εκινείτο με το θωρακισμένο αυτοκίνητό του στην οδό Μάρνη.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε όταν ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε έναν φάκελο μέσα στο αυτοκίνητό του.  Τα τζάμια του αυτοκινήτου, που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίσθηκαν.  Άνοιξαν οι αερόσακοι και βγήκε καπνός. Πίσω από το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς είχε αποστείλει σειρά παγιδευμένων φακέλων σε οικονομικούς στόχους στην Ευρώπη με κορυφαίο το φάκελο προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Τότε, οι Πυρήνες είχαν στείλει μια πρώτη προκήρυξη με την οποία είχαν προαναγγείλει ότι θα ακολουθούσε άλλη, εκτενής, πράγμα που έως τώρα δεν έχει γίνει. «Ορφανή» από πλευράς ανάληψης της ευθύνης παραμένει και η βόμβα στην οδό Σανταρόζα, σε υποκατάστημα της Eurobank. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε προκήρυξη κρατούσε την Αντιτρομοκρατική σε συναγερμό, για το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος.

 

http://www.protothema.gr/greece/article/682706/alert-ekrixi-sto-autokinito-pou-epevaine-o-loukas-papadimos/