Σόιμπλε: Παραμένουν οι διαφορές με το ΔΝΤ

ην ύπαρξη διαφορών μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  , λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του, ο κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι «Ευρωζώνη και ΔΝΤ εξακολουθούν να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις», σημειώνοντας ωστόσο, ότι «θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση».Ο ίδιος απέδωσε αυτές τις αποκλίσεις στις συγκρατημένες εκτιμήσεις του Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο κατάρτισης ενός τέταρτου προγράμματος βοήθειας. «Είναι πολύ νωρίς για να έχουμε τέτοιου είδους συζητήσεις» έσπευσε να επισημάνει, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε νέα μέτρα για την Ελλάδα, τα οποία θα απαιτούσαν ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας».

«Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική, κάτι το οποίο δεν είναι μέχρι στιγμής» τόνισε, παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος παρ’ όλα αυτά, χαρακτήρισε ως «αξιόλογες» τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών,  Μπρουνό Λε Μερ  , κατέστησε σαφές ότι ο Εμανουέλ Μακρόν επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, ενώ αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, εξήγησε ότι «θα υπάρξουν συζητήσεις για την τεχνική λύση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

naftemporiki.gr