Θανάσης Νταβλούρος: Γιατί το πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% είναι fak news!

Θαύμα! Η πατρίδα μας αναστήθηκε χάρη στις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που κατάφερε και πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 3,9%, δηλαδή 7 δισεκατομμύρια ευρώ!

Μιλάμε για πραγματικό επίτευγμα. Πώς μετά να μην πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες;

Μόνο που αν και το νούμερο που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ είναι αληθινό, δεν ανταποκρίνεται επί της ουσίας στην πραγματικότητα. Κι αυτό διότι το εν λόγω πρωτογενές πλεόνασμα είναι πλασματικό, «fak news» κατά τη γνωστή συριζαίϊκη ορολογία.

Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν περιλαμβάνει τα φέσια του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τα οποία αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ και αφορούν τις οφειλές προς τους προμηθευτές, τις επιστροφές ΦΠΑ αλλά και στις πληρωμές συντάξεων που εκκρεμούν.

Επιπλέον, για να παρουσιάσουν το πρωτοφανές αυτό πλεόνασμα, οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες που είχε ο τόπος στη διακυβέρνηση του υπερφορολόγησαν τους Έλληνες και «στέγνωσαν» την αγορά για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία.

Είναι σαν να έχει μια οικογένεια 1.000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα, να ξοδεύει τα 800, να μην πληρώνει δάνεια 500 ευρώ και να λέει «έχω πλεόνασμα στο μήνα 200 ευρώ». Απλώς μεταθέτει τις πληρωμές της για αργότερα και τα χρέη της διογκώνονται δια της συσσώρευσης τους.

Και είναι η ανικανότητα τους, η ανευθυνότητα τους και οι παλινωδίες τους που φέρνουν στην ελληνική κοινωνία ένα δυσβάστακτο λογαριασμό, ο οποίος ανέρχεται προς το παρόν στα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Όμως, δεν είναι, απλώς, ανίκανοι και ανεύθυνοι. Είναι πρωτίστως επικίνδυνοι, καταστροφικοί.

Στα δυόμισι χρόνια που έχουν στα χέρια τους τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας, την πάνε συνεχώς από το κακό στο χειρότερο.

Επί των ημερών τους έκλεισαν οι τράπεζες, επιβλήθηκαν τα capital controls, ενώ βυθίζουν συνεχώς την πραγματική οικονομία και φέρνουν διαρκώς επώδυνα μέτρα τα οποία επιβάλλονται σε έναν κόσμο που έχει γονατίσει με μια άνευ προηγουμένου άκρατη υπερφορολόγηση.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αυτός ο ίδιος που είχε φωνάξει ότι εάν δεν έκλεινε η αξιολόγηση τον Φεβρουάριο «καήκαμε» και είχε πει ότι  θα παραιτείτο εάν υποχρεωνόταν να συναινέσει στη μείωση του αφορολόγητου δήλωσε πρόσφατα ότι η συμφωνία έχει μέτρα που θα στενοχωρήσουν τον ελληνικό λαό.

Ας μην ανησυχεί, όμως, ο κ. Τσακαλώτος εάν στενοχωρούν τώρα για μια ακόμη φορά τον ελληνικό λαό, αυτόν που εξαπάτησαν συνειδητά και επανειλημμένως για να ανέλθουν στην εξουσία, στην οποία προσπαθούν να κρατηθούν γαντζωμένοι με νύχια και με δόντια.

Ο ελληνικός λαός θα τους ανταποδώσει μια και καλή την πίκρα που του πρόσφεραν στο έπακρο, όταν στις επόμενες εκλογές θα τους στείλει στα σπίτια τους.

Θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους, ενώ δεν είναι μακριά και η ημέρα που θα επιστρέψουν στα παραδοσιακά μονοψήφια ποσοστά τους.

Άλλωστε, τα ψέματα τελειώνουν κάποτε.