Ακατάσχετος λογαριασμός; Χα!! Ποιος ακατάσχετος;

Έχεις δηλώσει ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας και πιστεύεις ότι κάτι θα σώσεις. Μέγα λάθος!
Η αλήθεια είναι ότι αν η κόρη σου σού στείλει χρήματα για να αγοράσεις τα φάρμακά σου, η τράπεζα απλώς θα τα κατασχέσει! Ειδικά αν χρωστάς 312 ευρώ για το επίδομα «Κοινωνικής αλληλεγγύης» που επιβλήθηκε το 2009 σε όλους τους… προνομιούχους!

Εργάζομαι στον ΔΟΛ και δεν έχω δει μισθό από τον περασμένο Αύγουστο. Πρέπει όμως να αγοράσω τα φάρμακά μου (σχεδόν 60 ευρώ συμμετοχή κάθε μήνα). Βάζει η κόρη μου 200 ευρώ στον μοναδικό λογαριασμό μου, για να καλύψω αυτό το κόστος συν την αξονική τομογραφία για τα επινεφρίδια. Η ALPHABANK όμως έχει άλλη άποψη…

Όπως με ενημέρωσε ο διευθυντής κατασχέσεων της τράπεζας, ακατάσχετο είναι το ποσό των 1.250 ευρώ μηνιαίως μόνο αν το καταθέσει η επιχείρηση στην οποία δουλεύω. «Αν σας βάλω εγώ 1.000 ευρώ, η τράπεζα θα κατασχέσει τα 500», είπε.

Ηθικό δίδαγμα: Βάλε το χρήμα στο στρώμα, στην ελβετική τράπεζα ή όπου αλλού νομίζεις, αλλά οπωσδήποτε όχι στην τράπεζα!

Ο ίδιος διευθυντής τηλεφώνησε αργότερα για να με ενημερώσει ότι μετά την έγκριση της νομικής υπηρεσίας της ALPHABANK απελευθερώνεται ο λογαριασμός μου.

Ωστόσο, κάθε φορά που κάποιος τρίτος βάζει χρήματα στον λογαριασμό μου, πρέπει να επικοινωνώ μαζί του για να τα… απελευθερώνει.
Για γέλια και για κλάματα (για να μην πω τίποτ’ άλλο…)

Άννα-Μαρία Παπαδοπούλου