Βασίλης Χριστόπουλος για δασικούς χάρτες: “Η ψηφιακή απεικόνιση των οικισμών θα λύσει πολλά προβλήματα”

Το θέμα των δασικών χαρτών ήταν το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Χριστόπουλος που παρακολουθεί στενά το θέμα ανέφερε:

-«Οι ανακρίβειες στις απεικονίσεις των δασικών χαρτών έχουν φέρει σε δύσκολη θέση, τόσο τους πολίτες όσο και τους Δήμους. Τόσο με τις φωτογραφίες οι οποίες είναι από το 2007, όσο και με τις  αεροφωτογραφίες που είναι από το 1945 και δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Επίσης δεν αποτυπώνονται στους δασικούς χάρτες τα όρια των οικισμών με αποτέλεσμα περιουσίες των πολιτών να θεωρούνται δάση.

Καταφέραμε και βρήκαμε σε ηλεκτρονική μορφή από μελέτες που είχαν γίνει στο Υπουργείο τα όρια των οικισμών και σε συνεργασία με την Πολεοδομία, αυτά θ’ ανέβουν μέσα στις επόμενες ημέρες στο σύστημα και με έγγραφο θα ζητήσει ο Δήμος την απεικόνισή τους στους χάρτες. Αυτό θα λύσει αρκετά προβλήματα πολιτών που βρίσκονται εντός οικισμού.

Αυτή τη στιγμή η Πολιτεία ζητά από τους πολίτες να κάνουν τη δουλειά της, θεωρώντας ότι της ανήκουν όλα και θα πρέπει οι πολίτες ν’ αποδείξουν το αντίθετο».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ