Ο κ. Αμβρόσιος παραβρέθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου και τίμησε τους συντελεστές του ντοκυμαντέρ ΠΑΝΑΓΙΑ “Η Κυρά του Αιγίου”

Στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου παραβρέθηκε σήμερα το πρωί Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Αμβρόσιος, προκειμένου να ευχαριστήσει και να τιμήσει όλους τους συντελεστές του ντοκυμαντέρ ΠΑΝΑΓΙΑ – “Η Κυρά του Αιγίου”  (Παναγία Τρυπητή).

Ο Σεβασμιότατος όταν έφτασε στο σχολείο συναντήθηκε με όλους τους καθηγητές που ήταν παρόντες εκείνη την ώρα και δέχτηκε ένα κέρασμα από αυτούς.

Στη συνέχεια στο προαύλιο του σχολείου, πραγματοποιήθηκε μια μικρή εκδήλωση κατά την οποία ο φιλόλογος – καθηγητής και καθοδηγητής της δημοσιογραφικής ομάδας του σχολείου  “Πράσινοι. Φίλοι”, κ.  Παναγιώτης Βάγιας έδωσε στον Σεβασμιότατο ένα σκίτσο του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής που είχε σχεδιάσει μαθήτρια του σχολείου Αγγελική Τσινούκα, καθώς και ένα dvd με το ντοκυμαντέρ.

Ο κ. Αμβρόσιος, αναφέρθηκε στα δικά του σχολικά χρόνια, τα οποία όπως είπε ήταν πολύ αυστηρά και μοιράστηκε με τους μαθητές τις αναμνήσεις του.

Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για τη δημιουργία αυτού του ντοκυμαντέρ, το οποίο τον συγκίνησε πραγματικά, αφού όπως είπε, είναι κάτι που τιμά τον τόπο και την προστάτιδα της πόλης, τη Μητέρα όλων μας, την Παναγία.

Πρόσφερε στους καθηγητές, από μία κάρτα που απευθυνόταν προσωπικά στον καθένα με το όνομά του και μια εικόνα της Παναγίας Τρυπητής, αλλά και στους μαθητές πρόσφερε μια κάρτα προσωπικά στον καθένα αναγράφοντας το όνομα του κάθε μαθητή και ένα βιβλιαράκι με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αιγίου κ. Επαμεινώνδας Δούλος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την παρουσία του και για την τιμή που έκανε σε όλους τους συντελεστές.

Οι συντελεστές του ντοκυμαντέρ είναι οι εξής:

Καθηγητές: Δούλος Επαμεινώνδας, Μαρία Παπαγεωργίου μουσικός – υπεύθυνη της Χορωδίας και Ορχήστρας του σχολείου, Παναγιώτης Βάγιας, Μαρία Τζουλουχά.

Φωτογράφοι: Νίκος Ιωάννου, Νίκος Παπαγιαννόπουλος, Λάμπης Ρηγόπουλος , Μανουηλίδης Βασίλης.

Μουσικοί: Ανδρέας Τασόπουλος, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Τάκης Σπηλιόπουλος.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ (κείμενο, φωτογραφίες)