Ανεξάρτητοι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου: “Δε θα χαρίσουμε την γη των πατέρων μας… Θα μας βρουν απέναντι στα μνημονιακά τους σχέδια όλους μαζί σαν μια γροθιά”

Την Δευτέρα 6/2/2017 στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ανεξάρτητων Aγροτικών Συλλόγων της Πελοποννήσου. Το παρόν έδωσε και ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικου.(Π Ε Ν Ε Ν) κ. Νταλακογιώργου Αντώνη, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράσταση των Ναυτεργατών και σύσσωμου του (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.) στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Τόνισε δε πως ο αγώνας των αγροτών θα τελεσφορήσει μόνο όταν όλες οι κοινωνίες κάνουν κατανοητό πως τα αιτήματα είναι κοινά σε όλες τις εργατικές τάξεις και κατ’  επέκταση ο αγώνας για να επιτευχθούν θα πρέπει να είναι και αυτός κοινός.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη στην Πελλοπόνησο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι δράσεις των συλλόγων σε τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε ο αγροτικός κόσμος να ενημερωθεί για τα προβλήματα που τον αποκλείουν από το να παράγει.

-“Συνεχίζουμε τις δράσεις μας δυναμικά ώστε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση πως τα μέτρα που εφαρμόζει με τα μνημόνια, μας διώχνουν από την γη μας από τα χωράφια μας και μας κάνουν επαίτες των Βρυξελλών. Καλούμε όλους τους κλάδους των εργαζομένων, τους επιστήμονες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους, να ενώσουν μαζί μας την φωνή τους και τους αγρότες να παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα να δώσουν μάχη για την επιβιωσή τους, αλλα και για όλο τον ελληνικό λαό.

Θα ακολουθήσουν συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς και θα ανακοινωθούν κοινές δράσεις ανά νομό. Δε θα χαρίσουμε την γη των πατέρων μας ούτε θα ξεπουλήσουμε το μέλλον των παιδιών μας.Θα μας βρουν απέναντι στα μνημονιακά τους σχέδια όλους μαζί σαν μια γροθιά. Συντονιστική επιτροπή ανεξάρτητων αγροτικών συλλόγων πελλοπονήσου…

Την Πέμπτη το απόγευμα θα συνεδριάσει του Δ.Σ. του συλλόγου για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες και την πορεία των κινητοποιήσεων ..