Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας: “Προκλητική η δήλωση του κ. Τσακίρη – Να απομακρυνθεί από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΕ”

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατρούγκαλο, ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας ζητά την  την απομάκρυνση του κ. Τσακίρη από την θέση του Διοικητή του ΟΑΕΕ, σχετικά μετά τα όσα δήλωσε για μετακόμιση των επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές του στην Ελλάδα και αναφέρει: 

  • Κύριε Υπουργέ,

Θύελλα αντιδράσεων, έχει προκληθεί από τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών(ΟΑΕΕ) με την προκλητική δήλωση του Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Τσακίρη Δημήτριου, ότι «όποιος αδυνατεί να καταβάλλει εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στην Βουλγαρία».

 Είναι απορίας άξιον, πως ο κ. Τσακίρης που είναι και ο Διοικητής του ΟΑΕΕ, εν ολίγοις αποτελεί την «κεφαλή» του Ασφαλιστικού μας Οργανισμού, προέβη σε αυτή την δήλωση, όταν ο ΟΑΕΕ αποτελεί ένα «καζάνι που βράζει» λόγω των ανυπέρβλητων και υπέρογκων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ.

Διερωτόμαστε, αυτή είναι η απάντηση σε όσους κάνουν τιτάνιες προσπάθειες για να συνεχιστεί να αποτελεί «ζωντανό κύτταρο δραστηριοποίησης» η επιχείρησής τους, στον κλάδο του εμπορίου;

Διερωτόμαστε, αυτή είναι η απάντηση σε όσους νέους επιχειρούν για πρώτη φορά στα πλαίσια ενός δυσχερούς οικονομικού κλίματος;

Διερωτόμαστε αυτή η απάντηση αρμόζει για την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή την πολύ μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση; Τέτοιου είδους μηνύματα, προωθούν στους επενδυτές;

Διερωτόμαστε, αγανακτισμένοι κ. Υπουργέ, είναι αυτή απάντηση από τον Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Τσακίρη;

Έτσι ο κ. Τσακίρης, δίδει απαντήσεις αδυναμίας Διοίκησης του ΟΑΕΕ αφού δεν μπορεί να δώσει απτές λύσεις στην ασφυχτική πραγματικότητα την οποία βιώνουν καθημερινώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αιτούμαστε, λοιπόν, ως εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της Αιγιάλειας, την απομάκρυνση του κ. Τσακίρη από την θέση του Διοικητή του ΟΑΕΕ με την αιτιολογία της προαναφερθείσας δήλωσής του.

Ευχόμενοι να συμμεριστείτε την βαρύτητα της ανεπίτρεπτης δήλωσης του κ. Τσακίρη και να πράξετε αναλόγως.

Ο Πρόεδρος: Μαμάσης Σωτήριος

 Η Γεν. Γραμματέας: Χρονοπούλου Μαρία