Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιάλειας

 

Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις διεξήχθη η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιάλειας .

Το Προεδρείο εξελέγη από το σώμα της Συνέλευσης και απαρτίστηκε από τους συναδέλφους Σπυροπούλου Ζουμπουλιά (Πρόεδρος ) ,Κώστας Μεσάζο και Ελένη Κολοκυθά ως γραμματείς.

14795785_1307157539304044_1057063025_oΟι εργασίες της Συνέλευσης άρχισαν με την πρωτολογία της Προέδρου κ. Αθηνάς Σκανδάμη η οποία καυτηρίασε την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία γονέων και μαθητών από τη μη λειτουργία των Ολοήμερων Τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων , την προβληματική κατάσταση στις μεταφορές των μαθητών και προσκάλεσε τους Αιρετούς του κλάδου να κάνουν τον απολογισμό του έργου τους και στη συνέχεια να τοποθετηθούν με ερωτήσεις οι συνάδελφοι.

Το λόγο πήραν οι Αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας κ.κ. Χρήστος Τσόγκας και Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

Ο καθένας με τον τρόπο τον κατήγγειλε τη φετινή συγκυρία με την απίστευτη καθυστέρηση σε αποσπάσεις και εμπλοκές που είχαν σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συναδέλφων και των οικογενειών τους. Αποτίμηση του έργου του έκανε και ο Αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ κ. Αντώνης Αγραπίδης.

Έπειτα το λόγο πήρε η Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ κ. Θεοδώρα Μαστραπά και ο Αντιπρόεδρος κ. Φίλιππος Φιλίππου. Το βήμα διατέθηκε στους συναδέλφους της Β/θμιας ευχαρίστως, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η κατάσταση με τις εμπλοκές γυμναστών που διατέθηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια.

Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων,Ζουμπουλιάς Σπυροπούλου , Κώστα Μεσάζου και Ανδρέα Θανασούλια από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, που αποτέλεσαν το έναυσμα για τη δευτερολογία των Αιρετών .

Μίλησαν επίσης οι συνάδελφοι Σιταρά Μαρία για τις ειδικότητες στα ολιγοθέσια σχολεία και Γ.Γιαννίκου για το θέμα των αμοιβαίων αποσπάσεων η κ.Γιαννίκου .

Με διάθεση ενωτική και με ιδιαίτερη έμφαση στο ήθος των Εκπαιδευτικών της Αιγιάλειας μίλησε ο τέως Πρόεδρος το υ Συλλόγου κ.Δημήτρης Ελευθεριώτης.

Υποψήφιοι Αιρετοί για το ΠΥΣΠΕ Αχαϊας στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου 2016 οι οποίοι παρουσίασαν την υποψηφιότητά τους στη Γενική Συνέλευση :

από τη ΔΑΚΕ ο κ.Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

από την Αντίσταση Εκπαιδευτικών Π.Ε η κ.Γιούλα Γιαννίκου

από τη Δημοκρατική Συνεργασία οκ.Χρήστος Τσόγκας και η κ.Αθηνά Σκανδάμη

Υποψήφιος Αιρετός για το ΑΠΥΣΠΕ που παρουσίασε την υποψηφιότητά του ο κ. Αντώνης Αγραπίδης.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την επανατοποθέτηση των Αιρετών και τη δευτερολογία της Προέδρου του Συλλόγου.