Πρώτος στο AΤΕΙ Μηχανολόγων Μηχανικών Πάτρας ο Αιγιώτης μαθητής Γιώργος Χριστόπουλος

Όσοι τον γνωρίζουν, μιλούν για έναν χαρισματικό μαθητή και έναν αξιόλογο χαρακτήρα ανθρώπου. Οι καθηγητές του στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγίου κατάλαβαν από τη στιγμή που αποφάσισε να μετέχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ότι πρόκειται για μία προδιαγεγραμμένη επιτυχία.

Με την ανακοίνωση όμως των αποτελεσμάτων των επιτυχόντων, εκτός από την επιτυχία εισαγωγής του, μία απροσδόκητη έκπληξη τον περίμενε: Εισήχθη πρώτος στη σχολή των ονείρων του, στους Μηχανολόγους Μηχανικούς του Α.Τ.Ε.Ι. της Πάτρας!  Για την μαθητική του πορεία, τη ζωή του και την επιτυχία του μίλησε στο filodimos.gr:

“Η επιλογή μου να επιλέξω το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. στο Αίγιο ήταν μονόδρομος, αφού κατάγομαι από αγροτική οικογένεια και έπρεπε να βοηθήσω τους γονείς μου στις αγροτικές εργασίες. Όταν φοίτησα στο σχολείο διαπίστωσα ότι υπήρχε ένα πολύ καλό κλίμα και μου έκανε εντύπωση που είχα συμμαθητές μεγαλύτερους κατά πολλά χρόνια σε ηλικία από μένα και αυτό με βοήθησε πολύ.

Επίσης αισθανόμουν ότι οι καθηγητές ήταν παρόντες και μας βοηθούσαν σε όλη τη μαθητική μας πορεία. Πραγματικά έλαβα όλη την υποστήριξη και την αγάπη που χρειαζόμουν ως εργαζόμενος και μαθητής για να αποφοιτήσω. Οι ώρες που μελετούσα ήταν αργά το βράδυ που τελείωνα το σχολείο και πήγαινα σπίτι, μετά τις 11.00. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμουν ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο, στην ομάδα του Παναιγιαλείου. Επειδή όμως έπρεπε να συμπληρώσω εισόδημα, βρήκα δουλειά σε βενζινάδικο και έπρεπε να αφήσω το ποδόσφαιρο.

Το όνειρό μου ήταν πάντα να εργασθώ σε προγραμματισμό και χρήση εργαλειομηχανών CNC, για αυτό αποφάσισα να δώσω εξετάσεις και να δηλώσω πρώτη σχολή το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΤΕΙ Πάτρας. Με προσωπική εργασία και την υποστήριξη των καθηγητών μου τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος! Το ότι βγήκα πρώτος στη σχολή δεν το περίμενα, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Ακόμα και τώρα δεν το έχω συνειδητοποιήσει αλλά μάλλον τα κατάφερα! Ο νέος μου στόχος τώρα είναι να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις τη σχολής και της νέας ζωής που με περιμένει.”