Πρόσω ολοταχώς για την ανάπτυξη της Λιμενικής Ζώνης Αιγίου

Ο Δήμος Αιγιάλειας κατέληξε πλέον μετά από πολλές συσκέψεις – συναντήσεις εργασίας κ.τ.λ. στην ταυτότητα που θέλει να δώσει στη Λιμενική Ζώνη, δηλαδή στην ουσία, την κατεύθυνση ανάπτυξης της πόλης .

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την παροχή τεχνογνωσίας από τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ ο οποίος έχει πλέον των πέντε ετών εμπειρία σε τέτοιες επενδύσεις και αφού αρχικά διευκρινίστηκε ότι η ταυτότητα της λιμενικής ζώνης είναι η τουριστική αξιοποίηση έχοντας βέβαια υπ’ όψιν ότι υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση της εμπορικής αξιοποίησης (κυρίως σε εξαγωγή ντόπιων αγροτικών προϊόντων ), σημείο που είναι πολύ σημαντικό στα πλαίσια αυτής της στόχευσης .

Ο ίδιος ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ματζούφας ήταν ο άνθρωπος που μετέδωσε εμπειρία και τεχνογνωσία για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας . Παράλληλα ο κ. Ματζούφας εξέφρασε την θετική του στάση, αλλά εξήρε και το έργο σε επίπεδο προετοιμασίας που βρήκε σε ότι αφορά την ωριμότητα των λιμενικών εγκαταστάσεων .

Απομένει πλέον η περαιτέρω εξειδίκευση των τουριστικών έργων και τα επόμενα βήματα, με γνώμονα την τοπική ανάπτυξη για την Αιγιάλεια, τα οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη σε μέγιστο βαθμό της υγιούς επιχειρηματικότητας δεδομένου ότι ο Δήμος Αιγιαλείας είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας .

Ο Δρόμος είναι μακρύς.  Απομένουν πολλά ακόμη βήματα. Παρόλα αυτά είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πετύχουμε.