«Όλα για τον Μαθητή» – Δράσεις 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας στο πλαίσιο της ανάπτυξης συνεργαστικής κουλτούρας και συμμετοχής σε δράσεις που αφορούν στην τοπική κοινωνία έχει καταδείξει το τελευταίο διάστημα δημιουργικό έργο σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο με σύνθημα του σχολείου  «Όλα για τον Μαθητή».

Συμμετείχαμε στην διημερίδα για τις λίμνες στη Ζαρούχλα 19/20-11-2016 με τέσσερα ομαδικά έργα ζωγραφικής για τη λίμνη Τσιβλού. Στα έργα αποτυπώνεται η αγάπη των παιδιών για τη δική τους καλλονή της φύσης και το περιβάλλον.

Το διδακτικό προσωπικό διοργάνωσε τη δική του ημέρα για τον αθλητισμό, στις 25-11-2016 με καλεσμένους τον Γιάννη Τζαβέλλα, φυσικοθεραπευτή και Γιάννη Μαλαβέτα, μαραθωνοδρόμο. Τα  παιδιά μας είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση αφιερωμένη στη υγεία και στον αθλητισμό. Οι καλεσμένοι μας μίλησαν για τη σωστή στάση του σώματος, έδειξαν οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με μαραθώνιους αγώνες και πέρασαν στα παιδιά το μήνυμα για την αξία του αθλητισμού ως στάση ζωής και του ευ αγωνίζεσθε. Τα λόγια έγιναν πράξη, καθώς, οι μαθητές με την καθοδήγηση της γυμνάστριας Αργυρώς Αγγελοπούλου και τη συνοδεία των δασκάλων έτρεξαν ένα μίνι μαραθώνιο γύρω απ’ το σχολικό συγκρότημα.

Μια πολύ σημαντική δουλειά των δασκάλων απέσπασε Βραβείο Εξαίρετης Δημιουργίας για τη συμμετοχή στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής με το Υπουργείο Παιδείας. Ο ψηφιακός δίσκος με τίτλο «Ένα σχολείο, ένα βιβλίο…»  περιέχει την 88χρονη ιστορία του σχολείου μας και αφορούσε σε πολιτιστικό πρόγραμμα «ομπρέλα» με τη συμμετοχή όλων των τάξεων. Μια συλλογική δουλειά δασκάλων και μαθητών μέσα από μία 22λεπτη ψηφιακή παρουσίαση γεμάτη εικόνες, μνήμες και συναισθήματα για το σχολείο της καρδιάς μας στο χώρο και στο χρόνο.

Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης η Δ/ντρια του σχολείου Αναστασία Ευσταθίου, παραλαμβάνοντας το βραβείο είπε χαρακτηριστικά:  «Ακράτα σημαίνει πολιτισμός. Αυτά τα εννέα χρόνια που διευθύνω το σχολείο νιώθω περισσότερο σαν μαέστρος μια καλοκουρδισμένης ορχήστρας με πρωταγωνιστές τους δασκάλους και τους μαθητές του σχολείου μας παρά σαν διευθύντρια. Συγχαρητήρια στους δασκάλους που δίνουν ψυχή για να κρατηθεί το δημόσιο σχολείο ζωντανό. Συγχαρητήρια και στα παιδιά μας που μας κάνουν περήφανους…».

15231721_10207972581011825_88122430_o