Χειροτονία Ιεροδιακόνου σε Πρεσβύτερο στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αιγίου

ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ «ΘΗΣΑΥΡΟ» ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΝΤΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Παρουσία ιερέων και πλήθους πιστών αλλά και σε κλίμα συγκίνησης, προχθές (Κυριακή), στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγίου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Ιεροδιάκονο π. Κωνσταντίνο Ραμπαβίλα, ο οποίος στο εξής θα υπηρετήσει ως Εφημέριος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μοναστηρίου (Βεργουβίτσα) Αιγείρας.

Ο χειροτονηθείς στη σύντομη ομιλία του επεσήμανε την αξία και το μέγεθος της ιεροσύνης (όπως τα περιγράφουν οι Πατέρες της Εκκλησίας) και επικαλέστηκε τις προσευχές τού Σεβασμιωτάτου, των Πατέρων και των πιστών για να κατορθώσει να υπηρετήσει επάξια ως ιερέας την Εκκλησία τού Χριστού.

Ακολούθως, ευχαρίστησε τον τοπικό Ποιμενάρχη για την τιμή που του έκανε να του χαρίσει τον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης, καθώς επίσης τον πνευματικό του πατέρα, Αρχιμανδρίτη Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών π. Καλλίνικο Πουλή, τη σύζυγό του, τους γονείς και τους οικείους του, τους παρευρισκόμενους ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας που θα υπηρετήσει και όλο το εκκλησίασμα που του συμπαραστάθηκε κατά τη μεγάλη στιγμή τής χειροτονίας του.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του υπογράμμισε την αξία τής Ιεροσύνης και αναφέρθηκε στις δυσκολίες του ιερέως, ιδιαίτερα στις ημέρες μας, όπου οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την Εκκλησία. Κάλεσε δε το νέο ιερέα και τον προέτρεψε να έχει μοναδικό μέλημα και σταθερά επιδίωξη την επαναφορά και επιστροφή των ανθρώπων στην Εκκλησία.

Αναφερόμενος στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, του ζήτησε η καρδιά του να είναι διαρκώς προσκολλημένη και σταθερά προσανατολισμένη στη σωτηρία, ο μοναδικός θησαυρός της καρδιάς του να είναι οι άνθρωποι που η Εκκλησία του εμπιστεύεται, αφού «όπου έστιν ο θησαυρός ημών ἐκεῖ καί ἡ καρδία ἡμῶν ἔσται».